Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Melngailis: "Parexam" vēl vajadzēs līdz Ls 200 miljoniem, bet banka prasīs vairāk

Pašreizējās aplēses liecina, ka līdz gada beigām Parex bankai papildus līdz šim iepludinātajiem nedaudz vairāk nekā 400 miljoniem latu no valsts vajadzēs līdz 200 miljoniem latu, taču banka valdībai iecerējusi lūgt vairāk - 400-500 miljonus eiro. Kā sestdien intervijā Dienai skaidroja Parex bankas valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis, tas vajadzīgs, lai klienti zinātu, ka bankai ir iespēja tikt pie naudas, ja radīsies šāda nepieciešamība.

Pēc viņa stāstītā, patlaban nevar precīzi pateikt, cik liela summa bankai vēl būs nepieciešama, jo nevar zināt, kā reaģēs noguldītāji. N.Melngaiļa sarunas ar klientiem liecinot, ka tie būtu gatavi atgriezties un likt naudu bankā,ja tiks saņemta pozitīva atbilde par papildu līdzekļu piešķiršanu. Parex bankas vadītājs pauda cerību, ka attiecīgs lēmums valdībā tiks pieņemts tuvākajā laikā.

"Mēs šobrīd domājam prasīt 400-500 miljonus eiro, bet es ceru, ka šī nauda mums nebūs vajadzīga. (...) Svarīgi, lai klienti saprot, ka mums ir iespēja tikt pie naudas," teica N.Melngailis.

Viņš pieļāva iespēju, ka summa, kas bankai būs reāli nepieciešama, būs mazāka par aplēstajiem 200 miljoniem latu. Tā varētu būt mazāka, ja noguldītāji tiešām atkal noguldīs līdzekļus bankā.

Pagaidām gan N.Melngailis nezināja plašāk stāstīt par to, kā tieši valsts papildu atbalsts tiks noformēts - tas vēl neesot skaidrs.

Diena jau rakstīja, kopumā Valsts kase Parex bankā noguldījusi jau 405 miljonus latu lielu depozītu. Pirmā valsts injekcija Parex bija 200 miljoni, pēc tam sekoja 155 miljoni, savukārt pirms dažām dienām kļuva zināms par vēl vienu noguldījumu 50 miljonu latu apmērā.

Pilnu interviju ar Nilu Melngaili par situāciju Parex bankā, sarunām ar ERAB un sindicēto kredītu devējiem lasiet pirmdien laikrakstā Diena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses