Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Naftas cenas krītas Ņujorkā un pieaug Londonā, biržu indeksi palielinās, ASV dolāra vērtība samazinās

Naftas cenas Ņujorkas biržā ceturtdien samazinājās, reaģējot uz gaidāmo benzīna piegāžu palielināšanos ASV tirgū sakarā ar remontdarbu pabeigšanu vairākās naftas pārstrādes rūpnīcās. Londonas biržā naftas cenas pieauga.

ASV dolāra vērtība ceturtdien samazinājās gan attiecībā pret Eiropas Savienības vienoto valūtu eiro, gan pret Japānas jenu.

ASV biržu indeksi ceturtdien pieauga pēc ziņojuma par kompānijas "Wal-Mart Stores Inc." veiksmīgu darbību, kas pārspējusi analītiķu prognozes. "Dow Jones Industrial Average" pieaugums bija lielākais kopš 2003.gada un tika panākts pēc datu publicēšanas par ASV eksporta pieaugumu.

Eiropas biržu indeksi ceturtdien pieauga pirmoreiz triju dienu laikā, palielinoties pasaulē lielākās kalnrūpniecības kompānijas "BHP Billiton Ltd." un pasaulē ceturtās lielākās vara ražotājfirmas "Xstrata Plc" akciju cenām pēc tam, kad pasaulē trešā lielākā kalnrūpniecības kompānija "Rio Tinto Group" vienojās par Kanādas kompānijas "Alcan Inc." iegādi.

Ņujorkas preču biržas NYMEX elektroniskajā sistēmā gaišās naftas WTI piegādes līgumu cena ceturtdien samazinājās par 0,08% līdz 72,5 ASV dolāriem par barelu. Londonas biržā ICE "Futures" "Brent" jēlnaftas piegādes līgumu cena pieauga par 1,27% līdz 76,4 ASV dolāriem par barelu.

Indekss "Dow Jones Industrial Average" ceturtdien pieauga par 2,09% līdz 13861,73 punktiem, "Standard & Poor\'s 500" palielinājās par 1,91% līdz 1547,7 punktiem, savukārt indekss "Nasdaq Composite" pieauga par 1,88% un bija 2701,73 punkti.

Eiropas lielāko uzņēmumu indekss "Dow Jones Stoxx 50" ceturtdien pieauga par 1,28% - līdz 3974,65 punktiem. Londonas biržas indekss FTSE kāpa par 1,25% un bija 6697,7 punkti, Frankfurtes biržā indekss DAX palielinājās par 1,96% un bija 8053,43 punkti, bet Parīzes biržā indekss CAC 40 pieauga par 1,7% līdz 6103,05 punktiem.

ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro ceturtdien samazinājās par 0,31% līdz 1,3789 ASV dolāriem par eiro. Attiecībā pret Japānas jenu ASV dolāra vērtība kritās par 0,06% - līdz 122,42 jenām par ASV dolāru.

Zelta cena ASV tirgū ceturtdien pieauga par 0,64% un bija 667,25 ASV dolāri par Trojas unci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses