Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

"Nordea" Latvijas filiāles peļņa pēc nodokļu samaksas - Ls 4,1 miljons

_Nordea _Latvijas filiāles peļņa pēc nodokļu samaksas šā gada pirmajā ceturksnī bija 4,1 miljons latu, kas ir par 10% mazāk nekā pērn attiecīgajā laika posmā, liecina kompānijas sniegtā informācija. Banka gan norāda, ka Nordea Bank Finland Latvijas filiālei nav nodalīts pašu kapitāls, tādēļ peļņa pēc nodokļu samaksas nav tieši salīdzināma ar attiecīgiem citu Latvijas komercbanku rādītājiem.

Kopējie bankas ieņēmumi bija 17,4 miljoni, kas ir par 69% vairāk, savukārt kopējie izdevumi - 4,5 miljoni latu, kas ir par 13% vairāk. Filiāles operacionālā peļņa pirms uzkrājumiem nedrošiem kredītiem bija 12,9 miljoni latu jeb par 103% vairāk, uzkrājumi nedrošiem kredītiem 1.ceturksnī sasniedza 7,8 miljonus latu. Savukārt operacionālā peļņa bija 5,1 miljons latu, kas ir par 18% mazāk nekā pērn attiecīgajā laikā.

Latvijas filiāles izsniegtie kredīti bija 2,1 miljards latu, un tas ir pieaugums par 28%, savukārt piesaistītie noguldījumi veidoja 517,5 miljonus latu, kas ir par 43% vairāk. Kopējie aktīvi bija 2,3 miljardi latu, un tas ir par 22% vairāk.

Nordea vadītājs Valdis Siksnis norāda, ka saskaņā ar iepriekšējām prognozēm šā gada pirmajā ceturksnī bija nepieciešams ievērojami palielināt uzkrājumu apjomu nedrošajiem kredītiem, tomēr, pateicoties kopējo ieņēmumu pieaugumam, izdevies strādāt ar peļņu. Nozīmīgu ieņēmumu pieauguma daļu nodrošinājis pērn sasniegtais kredītportfeļa un noguldījumu apjoma palielinājums, norāda V.Siksnis.

Nordea grupas kopējie ieņēmumi bija 2,279 miljardi eiro, kas ir par 16% vairāk nekā pērn attiecīgajā laikā, operacionālā peļņa pirms uzkrājumiem nedrošiem kredītiem bija 1,189 miljardi eiro (+31%), uzkrājumi nedrošiem kredītiem - 356 miljoni eiro, operacionālā peļņa - 833 miljoni eiro (-6%). Riska svērtā peļņa bija 747 miljoni eiro (+38%), peļņa uz akciju - 0,19, bet kapitāla atdeve - 13,9%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses