Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Pēdējo dienu var pieteikt kandidātus Latvijas Bankas prezidenta amatam

Saeimas frakciju priekšsēdētāji un frakciju padomes piektdien pēdējo dienu var pieteikt kandidātus Latvijas Bankas (LB) prezidenta amatam.

Pēc kandidātu pieteikšanas prezidijam tie jāizskata budžeta un finanšu komitejai, kurai 15 dienu laikā jāsagatavo lēmuma projekts.

Tautas partijas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis ceturtdien Saeimas sēdē norādīja - tā kā lielākā daļa frakciju jau paudušas savu atbalstu, kandidatūra ir skaidra.

Jautājumu par LB prezidenta apstiprināšanu amatā Saeima varētu skatīt jau nākamajā ceturtdienā. Balsojums par bankas prezidentu būs aizklāts.

Saeimas frakcijas jau paudušas atbalstu līdzšinējā LB prezidenta Ilmāra Rimšēviča atkārtotai apstiprināšanai amatā.

Latvijas Bankas prezidenta amatā Rimšēvičs tika ievēlēts 2001.gada 20.decembrī, un atbilstoši likumam par Latvijas Banku Latvijas centrālās bankas prezidenta pilnvaru laiks ir seši gadi. Savukārt iepriekš - no 1992.gada 2.jūlija - Rimšēvičs bija LB prezidenta vietnieks.

Rimšēvičs jau jūnijā izteicās, ka nākotni saista ar centrālo banku. "Savu nākotnes darbu redzu saistītu ar centrālo banku, bet šajā jautājumā savs vērtējums būs jāsaka Saeimai. Savu pieredzi vislabāk liktu lietā Latvijas ekonomikas situācijas stabilizēšanā un eiro ieviešanā," aģentūrai BNS ar LB Preses dienesta starpniecību apstiprināja Rimšēvičs.

Medijos gan iepriekš izskanējušas baumas, ka nākamais LB vadītājs varētu būt Tautas partijas biedrs Edmunds Krastiņš. Premjers Aigars Kalvītis šīs baumas noliedzis, norādot, ka Saeima šo jautājumu varētu skatīt ne ātrāk kā oktobra otrajā pusē.

Latvijas Bankas darbības galvenais mērķis ir, īstenojot naudas politiku, regulēt naudas daudzumu apgrozībā, lai saglabātu cenu stabilitāti valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses