Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Pērn OCTA darbības zaudējumi samazinājušies līdz 1,43 miljoniem latu

Pagājušajā gadā novērotas divas pozitīvas tendences OCTA apdrošināšanā - pirmkārt, pirmo gadu pēc 2004.gada apdrošinātāju prēmijas pieauga straujāk nekā izmaksātās atlīdzības, un, otrkārt, tas ļāva būtiski samazināt OCTA darbības zaudējumus no 5,6 miljoniem latu 2007.gadā līdz 1,43 miljoniem latu pērn, norāda Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB).

Biroja valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics piebilst, ka turklāt atšķirībā no 2007.gada daļa apdrošinātāju spēja uzlabot savus finanšu rezultātus, sasniedzot peļņu. Viņš norāda, ka zaudējumu samazināšana ir ļoti būtiska šajos ekonomiskajos apstākļos un norāda uz nozares stabilitāti.

Saskaņā ar LTAB statistikas datiem pērn atlīdzību prasību summa sasniedza 40,32 miljonus latu, kas ir par 8,6 miljoniem latu jeb 27% vairāk nekā gadu iepriekš. Rezultātā apdrošinātāji pērn ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem katru dienu atlīdzinājuši zaudējumus apmēram par 110 500 latu apmērā. Savukārt nopelnīto prēmiju apjoms audzis straujāk - par 57%, sasniedzot 56,89 miljonus latu.

Pērn vidējās atlīdzības izmaksas lielums par apdrošināšanas gadījumu bija 797 latu, kas ir par 169 latiem jeb 26,8% vairāk nekā 2007.gadā. Atlīdzības izmaksu kāpumu lielā mērā ietekmēja augstā inflācija gada pirmajā pusē, kas maijā sasniedza augstāko punktu, skaidro LTAB.

Savukārt gada otrajā pusē līdz ar recesijas sākšanos ekonomikā varēja novērot OCTA cenu stabilizēšanos, jo ceļu satiksmē jauno transportlīdzekļu īpatsvars vairs nepieauga tik strauji kā iepriekšējos gados, kā arī daļa autorizēto servisu samazināja savas izmaksas, norāda J.Stengrevics, piebilstot, ka tas pozitīvi ietekmē OCTA sfēru un sekmēja OCTA prēmiju kāpuma samazināšanos.

LTAB piebilst, ka apdrošināšanas sabiedrības OCTA obligātos atskaitījumus atskaita no apdrošināšanas prēmijām normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. Pērn šie atskaitījumi kopā veidoja 2,62 miljonus latu, no kuriem gandrīz 1,5 miljoni latu tika ieskaitīti ceļu satiksmes negadījumu novēršanas un profilakses kontā, no kura tiek finansēti dažādi ar satiksmes drošības jautājumiem saistīti projekti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses