Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

PR: Apdrošinātāju kari: dempings pārsniedzis 50%

Krīze ir piemeklējusi arī apdrošināšanas tirgu. Cīnoties par izdzīvošanu, daži apdrošināšanas uzņēmumi ievērojami samazina savu pakalpojumu cenas. Pēc brokeru sabiedrības "Apdrošināšanas Darbnīca” veiktajiem pētījumiem, starpība starp OCTA dārgākiem un lētākiem apdrošināšanas piedāvājumiem, jau pārsniedza 50% apmēru.


Kopumā nozarē var novērot, ka apdrošināšanas pakalpojumu cenas pazeminās. Daži apdrošināšanas uzņēmumi piedāvā ievērojamas atlaides lai piesaistītu patērētājus. Pēc brokeru sabiedrības “Apdrošināšanas Darbnīca” datiem auto apdrošināšanas pakalpojuma cenu atšķirība dažādiem apdrošinātājiem jau pārsniedza  50%. Piemēram, automašīnai, kuras vērtība ir 10000 Ls, dārgākā OCTA apdrošināšana izmaksās 170 Ls, bet lētākā tikai 80 Ls. Starpība sasniedz 90 Ls vai 53%, tieši tik daudz varētu ietaupīt šī auto īpašnieks. Priekš KASKO apdrošināšanas cipari kļūst vēl iespaidīgāki. Maksimālais maksājums noradītai automašīnai sasniegs 570 Ls, bet pie lētākā apdrošinātāja tas būs 2 (divas!) reizes mazāks – tikai 280 Ls, tātad iespējams ietaupīt 290 latus.

Bez šaubām, apdrošināšanas pakalpojuma piedāvājuma struktūra un nosacījumi arī var atšķirties. Dažos līzinga gadījumos banka var atteikties apstiprināt noteiktu apdrošināšanas uzņēmumu. Pakalpojuma ņēmējam ļoti rūpīgi ir jāizpēta tirgū darbojošies apdrošināšanas uzņēmumu pakalpojumi un to piedāvātie nosacījumi. Tikai tad vari būt pārliecināts par pareizo izvēli.

Komentē Nikolaja Rauza, brokeru sabiedrības “Apdrošināšanas Darbnīca” pārstāvis:

“ Tas nav priekš mums pārsteigums. Ikviens var to aprēķināt pats izmantojot kalkulātoru mūsu mājas lapā – www.adarbnica.lv. Līdzīgu analīzi „Apdrošināšanas Darbnīca” veic ne tikai par transporta līdzekļiem, bet arī par lieliem industriāliem objektiem. Strādājot ar visiem lielākajiem apdrošināšanas uzņēmumiem Latvijā, mēs redzam kopējo ainu. Mēs atklājām, ka vairākums klientu nezin reālo situāciju apdrošināšanas pakalpojumu tirgū. Esmu pārliecināts – šie dati palīdzēs cilvēkiem uzzināt par pieejamām iespējām. Krīzes laikā, daudziem tas būs īpaši aktuāli.

Bet jāatceras, ka izdevīga cena automātiski pieprasa izpētīt apdrošināšanas nosacījumus. Bet dažreiz tas arī ir par maz, jo ir nepieciešams ņemt vērā arī pieredzi strādājot ar vienu vai otru apdrošinātāju. Kādas grūtības vai problēmas parādās, ja notiek apdrošināšanas gadījums? Cik ļoti tiek ņemtas vērā klienta intereses? Diemžēl dažreiz zema cena ir mārketinga nosacījums, bet tālāk iesaistās jau juristi. Šo aspektu ir svarīgi ņemt vērā, neskatoties uz to, kas tiek apdrošināts, automašīna 10000 Ls vērtībā vai komercprojekts 2 000 000 Ls vērtībā. Protams, katrā konkrētā gadījumā „Apdrošināšanas Darbnīca” atrod izdevīgāko un optimālāko risinājumu”.

Kontakt informācija:

SIA "Apdrošināšanas Darbnīca”
[email protected]
m.t.: 29611433
t.: 67186822
www.adarbnica.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses