Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

PR: Atbalsta Latvijas lauku sieviešu uzņēmējdarbību

Ceturtdien, 31. jūlijā, finanšu ministrs Atis Slakteris apmeklēja Zemgales uzņēmējdarbības resursu centru Bauskā, kur starp Hipotēku banku un Latvijas Lauku sieviešu uzņēmējdarbības atbalsta fondu tika parakstīts sadarbības līgums par lauku sieviešu uzņēmējdarbības atbalstīšanu Latvijā, piedāvājot saņemt mikrokredītus biznesa attīstībai.Pēc veiksmīgas Uzņēmumu konkurētspējas uzlabošanas atbalsta programmas uzsākšanas šī gada maijā, finanšu ministrs norādīja Hipotēku bankas vadībai uz nepieciešamību izstrādāt līdzīgas atbalsta programmas arī citām uzņēmēju grupām.

„Hipotēku banka ir valsts attīstības banka – tā aktīvi piedalās valsts ekonomikas stabilizācijas procesā. Iepriekšējā atbalsta programma bija vērsta uz Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu konkurētspējas un eksporta apjomu palielināšanu. Savukārt jaunās programmas ietvaros mikrokredītus uzņēmējdarbības mērķiem varēs saņemt fiziskas personas – sievietes no lauku teritorijām un mazpilsētām – un izmantot to nelielām investīcijām vai apgrozāmajiem līdzekļiem,” sacīja A. Slakteris. „Tautsaimniecības attīstības tempu bremzēšanas apstākļos un ekonomikas pārstrukturēšanās brīdī šāds atbalsts ražošanas mikrovienībām ir ļoti svarīgs.”

Hipotēku bankas pilotprojekta ietvaros kredīti tiks izsniegti vismaz 50 aizņēmējām, kopsummā sasniedzot 50 000 latu. Nākotnē programmas apjoms var tikt palielināts. Viena mikrokredīta maksimālā summa būs 1000 latu, bet maksimālais termiņš – 2 gadi. Aizdevumi tiks nodrošināti ar pazeminātu procentu likmi – 5% gadā. Mikrokredītam nebūs nepieciešams aizdevuma nodrošinājums, taču aizņēmējām būs jāpiesaista divas galvotājas.

Kreditēšanas programmas „Mikrokredīti sievietēm” pamatā ir aktivitāte, ko agrāk kopīgiem spēkiem realizēja Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Latvijas Lauku sieviešu apvienība, Bauskas Lauku sieviešu klubs „Apvārsnis” un Preiļu sieviešu klubs. 2007. gada rudenī programmu pārņēma nodibinājums Latvijas Lauku sieviešu uzņēmējdarbības atbalsta fonds un kredīti tika piešķirti no naudas līdzekļiem, kas iegūti no Ziemeļvalstu Ministru padomes speciālā atbalsta fonda. Kopš programmas darbības sākuma jau ir izveidotas 44 mikrokredītu grupas, kur katra grupa sastāv no trim sievietēm – vienas aizņēmējas un divām galvotājām.

Visa informācija par fonda darbību un nepieciešamajiem mikrokredīta saņemšanas dokumentiem www.llsa.lv sadaļā LSUA fonds, vai tuvākajā resursu centrā.

Biedrība - Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) ir Latvijas nacionālā līmeņa lielākā un nozīmīgākā 37 lauksaimniecības daudznozaru un specifisko visu lauksaimniecības nozaru valsts līmeņa nevalstisko organizāciju apvienojoša institūcija ar savu pārstāvi Briselē, un tā iesaistās Latvijas lauksaimniecības un lauku politikas attīstības veidošanā un īstenošanā kopīgi ar valsts likumdevējiem, valsts pārvaldes institūcijām, Zemkopības ministriju un citiem sociālajiem sadarbības partneriem.

Informāciju sagatavoja: Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) sabiedrisko attiecību speciāliste.

Papildus informācija pa tālruni 6702 7320, 26311133 vai sūtot e-pastu uz [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses