Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

PR: "BaltCap" paraksta līgumu ar Eiropas Investīciju fondu par riska kapitāla fonda izveidi 30 miljonu eiro apmērā

Līdz ar šodien parakstīto līgumu riska kapitāla investors BaltCap kļūst par vienu no pirmajiem riska kapitāla fonda pārvaldītājiem Eiropā Eiropas Investīciju Fonda (EIF) administrētās JEREMIE iniciatīvas ietvaros, kā arī par pirmo un vienīgo privātos investorus piesaistījušo riska kapitāla fonda pārvaldītāju Baltijā, kas darbību sācis ekonomiskās krīzes laikā.

Tuvāko gadu laikā Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem no BaltCap būs kopumā pieejamas investīcijas 30 milj. EUR apmērā, no kuriem 20 milj. EUR ir EIF administrētā Latvijas JEREMIE Ieguldījumu Fonda finansējums un 10 milj. EUR BaltCap piesaistīto investoru fondu, tajā skaitā Parex Asset Management, Hipo Fondi, LKB Krājfondi, Pirmais Slēgtais Pensiju Fonds, kā arī privātā sektora kapitāla ieguldījumi.

Fonds nodrošinās attīstības finansējumu eksistējošiem uzņēmumiem ar straujas izaugsmes potenciālu, ieguldot uzņēmumu pamatkapitāla no 0.3 – 3 miljoniem eiro. Fonda mērķis ir investēt 15- 20 uzņēmumos.   

Ričards Pellijs, Eiropas Investīciju Fonda vadītājs "Šis ir nozīmīgs notikums gan EIF, gan Latvijai. Tā ir viena no pirmajām transakcijām Eiropas Savienībā JEREMIE iniciatīvas ietvaros un ir rezultāts veiksmīgai sadarbībai starp Ekonomikas ministriju, BaltCap un EIF, kas veicinās finansējuma pieejamību Latvijas mazajiem un vidējiem komersantiem."

„Līguma parakstīšana nozīmē, ka Latvijas uzņēmējiem tuvāko gadu laikā būs pieejamas investīcijas 30 milj. EUR apmērā. Ekonomiskās lejupslīdes apstākļos finansējuma pieejamības palielināšana uzņēmumiem ir ļoti būtisks faktors tautsaimniecības atveseļošanai, līdz ar to BaltCap riska kapitāla fonda izveide un darbības uzsākšana nāk īstajā laikā,” tā Ekonomikas Ministrs Artis Kampars.

„Esam gandarīti, ka šodienas apstākļos mums ir iespēja nodrošināt finansējumu Latvijas MVU attīstībai, veicot ieguldījumus tādās tautsaimniecībai nozīmīgās nozarēs kā ražošana un pakalpojumi, un līdz ar to atbalstot Latvijas ekonomiku kopumā. BaltCap ir pārliecināts, ka šis ir īstais laiks investīcijām un jau tagad redzam virkni investīciju iespēju ar izaugsmes potenciālu”, tā BaltCap partneris Dagnis Dreimanis.     

“Mūsu galvenais mērķis ir pārvaldīto pensiju plānu līdzekļu vērtības pieaudzēšana ilgtermiņā, tādēļ mūsu līdzekļu uzticēšana vietējam riska kapitāla fondu pārvaldītājam BaltCap nozīmē, ka mēs ticam Latvijas ekonomikas ilgtermiņa izaugsmei” saka privātā sektoru investoru pārstāvis, Pirmā Slēgtā Pensiju Fonda valdes priekšsēdētājs Anrī Leimanis.

Papildus informācija:
Astra Neimane
Tel. +371 67214225                                                                                  
Mob. +371 29116680
[email protected]
www.baltcap.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses