Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

PR: Baltijas valstu otrā lielākā apdrošinātāju grupa "ERGO" pērn sasniegusi 12% pieaugumu

Starptautiskās "ERGO" apdrošinātāju grupas pērn parakstītās dzīvības, nedzīvības un veselības apdrošināšanas neto prēmijas Baltijas valstīs veido 204 milj.eiro, kas ir par 12% vairāk nekā 2007.gadā. Šādi finanšu rezultāti sasniegti, neskatoties uz pagājušā gadā sākušos recesiju ekonomikā.

"ERGO" grupa pērnā gada beigās kļuva par otru lielāko apdrošināšanas sabiedrību Baltijas valstīs pēc "Codan" grupas ar 14% lielu tirgus daļu, apsteidzot "Sampo" grupas dzīvības un nedzīvības apdrošināšanas sabiedrības.

"ERGO" grupas kopējie apdrošināšanas prēmiju ienākumi 2008.gadā palielinājās par 1,9%, sasniedzot 18 miljardus eiro. Lielāko pieaugumu grupā (12,5%) nodrošināja tās starptautiskie darījumi Centrāleiropā un Austrumeiropā.

Lielākais izaugsmes potenciāls Baltijā veselības, dzīvības un mājokļu apdrošināšanā

"ERGO" sabiedrību Baltijas valstīs valdes priekšsēdētājs Kestutis Bagdonavičius (Kęstutis Bagdonavičius) uzskata, ka tieši Baltijas valstis ir apdrošinātāju grupas izaugsmes pamatā:

"Neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju, mēs esam spējuši palielināt apgrozījumu Baltijas valstīs un darboties ar peļņu.

Lai spētu ilglaicīgi darboties šādos apstākļos, piedāvājot nemainīgi augstas kvalitātes pakalpojumus par konkurētspējīgām cenām, esam koncentrējušies uz pārdošanas efektivitātes palielināšanu un administratīvo izmaksu samazināšanu. Šajā nolūkā esam nolēmuši izveidot mūsu dzīvības apdrošināšanas sabiedrību vadību vienā Eiropas uzņēmumā, kā arī Latvijā izveidojot veselības kompetences centru."

Bagdonavičius piebilst, ka Baltijas apdrošināšanas tirgus piedāvā lieliskas izaugsmes iespējas: "Šajā reģionā ir viens no zemākajiem apdrošināšanas pakalpojumu patēriņa līmeņiem Austrumeiropā − tikai mazliet augstāks nekā NVS valstīs. Baltijas valstu "ERGO" uzņēmumi ir labi kapitalizēti, kas savukārt palīdzēs mums pārvarēt turpmākās grūtības tirgū un turpināt attīstīties līdz tirgus atsāks augt. Lielāko izaugsmes potenciālu mēs saskatām veselības, dzīvības un mājokļu apdrošināšanas jomā."

"ERGO" sabiedrību apdrošināšanas prēmiju ieņēmumi Baltijas valstīs 2008. gadā bija 204 miljoni eiro, un no tiem trīs ceturtdaļas jeb 151 miljonu eiro veidoja nedzīvības apdrošināšanas prēmijas. Vislielākais pieaugums bija veselības apdrošināšanai - tās apjoms palielinājās par 57%, sasniedzot 27 miljonus eiro. Savukārt nedzīvības apdrošināšanas apjoms pērn palielinājās par 9,7%. Vienīgais apjoma samazinājums (par 5,7%) salīdzinājumā ar 2007. gadu bija dzīvības apdrošināšanai.

2008. gadā Baltijas sabiedrību ieņēmumu lielāko daļu veidoja nedzīvības, t.sk., KASKO (49 miljoni eiro) un OCTA prēmijas (39 miljoni eiro).

Aizvadītā gada laikā 84 miljoni eiro tika izmaksāti apdrošināšanas atlīdzībās, no kurām lielākā daļa bija vispārējie un trešo personu apdrošināšanas gadījumi.

"ERGO" sabiedrību peļņa Baltijas valstīs 2008. gadā bija 13 miljoni eiro, kas ir par 18% vairāk nekā 2007. gadā. Divas trešdaļas jeb vairāk nekā astoņus miljonus eiro nopelnīja "ERGO" dzīvības un nedzīvības apdrošināšanas uzņēmumi Igaunijā.

Par "ERGO Latvija" un "ERGO Latvija dzīvība"

"ERGO Latvija" un "ERGO Latvija dzīvība" ir apdrošināšanas sabiedrības, kas savu darbību uzsāka 2001.gadā, apvienojot vairākas Latvijas apdrošināšanas tirgū strādājošas apdrošināšanas sabiedrības "Rīgas Fenikss", "Alterna" un "Latgarants".

Šobrīd ERGO ir plašākais pārdošanas tīkls Latvijā ar 8 reģionālajām filiālēm un apkalpošanas centriem, kas koordinē 72 birojus,   360 apdrošināšanas starpniekus, kā arī  80  brokeru sabiedrības un 6 bankas. ERGO sniedz daudzpusīgu apdrošināšanas pakalpojumu klāstu gan risku apdrošināšanā, gan dzīvības apdrošināšanā.

"ERGO Latvija" AAS un "ERGO Latvija Dzīvība" AAS pārstāv starptautisko apdrošināšanas sabiedrību ERGO, kas apvieno 135 apdrošināšanas sabiedrības 22 Eiropas valstīs. Apdrošināšanas grupas mītne ir Diseldorfā, Vācijā un tās lielākais akcionārs ir starptautiskā pārapdrošināšanas sabiedrība "Münich Re". ERGO apdrošināšanas grupa ieņem pirmo vietu Eiropā veselības un juridisko pakalpojumu apdrošināšanas jomā.

Sīkākai informācijai:
Karīna Puga
ERGO Latvija AAS
Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste
Tālr.: 6 7081941

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses