Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

PR: Kredītmenedžmenta kompānija "Balt Risk": 10 gados kreditoru un parādnieku prātos notikusi revolūcija

Šodien aprit desmit gadi kopš kredītmenedžmenta pakalpojumu kompānijas Balt Risk dibināšanas. Uzņēmuma akcionāri un vadība neslēpj, ka šī apaļā jubileja kalpo kā pāreja uz jaunu  attīstības līmeni. Potenciālo plānu vidū – darbības paplašināšana ne tikai Baltijā un NVS, bet arī Centrāleiropas un Rietumeiropas valstīs.

„Desmit gadi tirgū - laiks, kuram paejot, var apgalvot, ka izveidojies stabils bizness. Kompānijas Balt Risk pamati likti jau 90. gadu vidū, kad uzņēmuma IGK Balt* struktūrā tika izveidota attiecīga nodaļa. Savukārt jau 1999. gada martā tā pārtapa par patstāvīgu firmu. Kopš tā brīža uzņēmums ir daudz sasniedzis. Šobrīd tam ir pienācis laiks meklēt jaunus izaicinājumus un noteikt nākamos ambiciozos mērķus. Kā piemērs - papildu servisu un nišu apgūšana, lai diversificētu pakalpojumu portfeli. Jau sen esam sapratuši (un šībrīža ekonomiskā situācija tikai apstiprina šāda skatu punkta patiesumu): firmai, kas strādā tikai vienā valstī, ir daudz mazāk attīstības iespēju un perspektīvu atšķirībā no kompānijas, kura cenšas strādāt vairākās valstīs. Ņemot vērā šo apstākli, Balt Risk 2007. gadā atvēra savu meitasuzņēmumu Ukrainā. Tāpat mēs apsveram iespēju uzsākt darbību arī citu valstu, tai skaitā Eiropas Savienības dalībvalstu, tirgū,” informēja holdinga IGK AG (Vācija), kas ir kompānijas Balt Risk galvenais akcionārs, izpilddirektore Gaļina Seržante.

Ņina Kiprijanova, Balt Risk vadītāja: „Šobrīd jau vairums biznesmeņu saprot, ka ir pagājuši tie laiki, kad varēja piegādāt preces un pakalpojumus, cerot vienkārši uz veiksmi un to, ka apmaksa par tiem tiks saņemta laikā. Arvien biežāk uzņēmēji vispirms pārbauda to, kā rokās atdod savu „bagātību”, lai pēcāk  „neiekristu”, ciešot materiālus zaudējumus. Debitori (ja ne visi, tad lielākā daļa) apzinās reputācijas nozīmi. Tāpat viņi saprot, ka situācijā, kad nepastāv iespēja nekavējoties dzēst parādu, problēmas ir jārisina pēc iespējas ātrāk un tieši pārrunu ceļā. Novērots, ka šajos laikos konkrētais parādnieks tikai patiešām ļoti nopietnu finanšu grūtību dēļ nereaģē uz atgādinājuma vēstulēm, kas saņemtas no inkaso kompānijas.

„Kad uzsākām biznesu Latvijā, firmām-kreditoriem bija vāja nojausma vai arī vispār nebija ne jausmas par to, kādu praktisku labumu viņiem var sniegt kredītmenedžmenta pakalpojumi. Šodien jautājumu „kāpēc mums tas ir vajadzīgs?” mēs dzirdam tikai Krievijā un Ukrainā. Runājot par privātpersonām, jāsaka, ka pēdējo desmit gadu laikā mūsu valstī jēdziens „kredītvēsture”, protams, ir iesakņojies, tomēr ne tādā līmenī kā Rietumos. Tur bez bankas ziņas cilvēki neveic nevienu soli. Viņiem kopš dzimšanas ir ierasta nepieciešamība katru darbību analizēt, izvērtējot, kā tā ietekmēs kredītvēsturi. Turpretī Latvijā joprojām eksistē „pelēkais” bizness, ir liels ēnu ekonomikas īpatsvars, tiek veikti daudz apjomīgi pirkumi bez aizņēmuma resursu piesaistes no privātpersonu puses. Tēlaini izsakoties, pie mums cilvēks pagaidām nav tik ļoti ieslēgts banku sistēmas „ķēdēs”. Pieņemu, ka pat vēl pēc gadiem desmit Balt Risk serviss un kredītmenedžmenta pakalpojumi būs pieprasīti nebūt ne mazāk kā šodien. Faktiski tiem būs noiets tik ilgi, kamēr pastāvēs kredītattiecības (nav svarīgi - naudas vai preču izteiksmē). Tikpat ilgi eksistēs parādi un nepieciešamība ar tiem rīkoties,” secināja un rezumēja G. Seržante.

*Šobrīd IGK Balt pēctecis ir kredītmenedžmenta kompānija IGK Service, kura tāpat kā Balt Risk ietilpst uzņēmuma IGK Group grupā. IGK Group firmas darbojas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Ukrainā un citās NVS valstīs.

Par kompāniju Balt Risk (www.balt-risk.lv)
Kompānija Balt Risk sniedz pilnu kredītmenedžmenta pakalpojumu spektru, koncentrējoties uz debitoru parādu profilaksi un piedziņu. Dibināta 1999. gadā un šajā laika posmā kļuvusi par galveno ekspertu kredītmenedžmenta jomā. Galvenie Balt Risk produkti un pakalpojumi: Nemaksātāju reģistrs, kurš darbojas on-line režīmā, pirmstiesas debitoru parādu piedziņa, negatīvās informācijas par darījuma partneriem un klientiem automātiskais monitorings. Reģistra nemaksātāju datubāze ir viena no lielākajiem kredītinformācijas avotiem Latvijas tirgū un satur datus par gandrīz 300 tūkstošiem uzņēmumu un privātpersonu, bet pieprasījumu skaits, ko veikuši tās lietotāji - vairāk nekā sešpadsmit miljoni. Balt Risk ietilpst kompāniju grupā IGK Group.

Papildu informācija
Ļevs Fainveics, kompānijas Balt Risk sabiedrisko attiecību konsultants
tālr. 67045835, 29538469, e-pasts – [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses