Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

PR: Pēdējā mēneša laikā trīskāršojies ātro kredītu izsniegšanas apjoms

Saskaņā ar mikrokreditēšanas nozares līdera SMScredit.lv tirgus analīzes datiem, ātro kredītu izsniegšanas apjoms kopš novembra vidus pieaudzis gandrīz trīs reizes, sasniedzot 300 - 400 izsniegtos kredītus dienā. Uzņēmuma analītiķi to saista ar straujo mikrokreditēšanas procentu likmju samazinājumu un Ziemassvētku tuvošanos.

SMScredit.lv tirgus dati liecina, ka 2009. gada novembra un decembra mēnēšos visvairāk ātro kredītu izniegts Latvijas iedzīvotājiem vecumā no 25 līdz 40 gadiem ar vidējiem mēneša ienākumiem no 200 līdz 250 latiem. Šī gada pēdējos mēnešos izsniegto kredītu daudzums sievietēm (50 %) un vīriešiem (50 %) bijis vienādās daļās. Visvairāk Latvijas iedzīvotāji izmantojuši ātros naudas aizdevumus 50 un 100 latu apmērā ar aizdevuma atmaksas termiņu uz 14 dienām.„Šī gada novembrī un decembra pirmajā pusē vērojams īpaši straujš ātro kredītu bums, jo paklapojums ir kļuvis lētāks un ir pieejams par likmēm, kas ir ievērojami zemākas par līdzīgu produktu likmēm citās Eiropas valstīs – citviet valstu maksa par mikrokredīta izmantošanu ir divas līdz trīs reizes augstāka nekā Latvijas tirgū piedāvātā. Mūsu klientu skaits Latvijā sasniedzis gandrīz 50 000 un paredzam, ka 2010. gadā šis skaits dubultosies,” turpina A. Pole.Ātrie kredīti ir kļuvuši par pieprasītu līdzekli cilvēku ikdienas naudas plūsmas līdzsvarošanai, un aizdevuma saņemšanas pieteikumus iedzīvotāji aktīvi iesniedz arī brīvdienās, kas saistāms ar to, ka nedēļas nogalēs citi finansējuma avoti ir grūtāk pieejami un bankas lielākoties nestrādā, turklāt brīvdienās cilvēki aktīvāk apmeklē lielveikalus un atlaižu laikā iegādājas lielākus pirkumus.

Lai gan mikrokreditēšanas pakalpojumi ir relatīvi viegli pieejami vairumam Latvijas iedzīvotāju, SMScredit.lv uzsver, ka šis ir īstermiņa finansējums, tāpēc saviem klientiem iesaka būt apdomīgiem, izvērtējot savu spēju uzņemties papildus saistības. Statistika liecina, ka aizdevums tiek atteikts vidēji 35% gadījumu, kad interesentam ir nenokārtotas saistības citās kredītiestādēs.
Uzziņai:

Kredīts ar īsziņas starpniecību ir iespēja ātri un jebkurā nedēļas dienā saņemt aizdevumu savā bankas kontā bez izziņām un citiem dokumentiem. Lai saņemtu naudas aizdevumu, jāveic vienreizēja reģistrācija interneta vietnē www.smscredit.lv. Kad reģistrācija ir pabeigta, aizdevumu var saņemt, piesakoties tam ar īsziņu, telefona zvanu vai nosūtot pieteikumu no sava profila, kas izveidots SMScredit.lv interneta vietnē. Pozitīva lēmuma gadījumā nauda klienta bankas kontā tiek ieskaitīta 15 minūšu laikā.

Kreditēšanas uzņēmums SMScredit.lv Latvijas tirgū aktīvi darbojas kopš 2008. gada un ir vadošais šāda veida uzņēmums Latvijā. Kopš pagājušā gada beigām SMScredit veiksmīgi darbojas arī Lietuvā un Somijā, kur ir pierādījis sevi kā vienu no tirgus aktīvākajiem spēlētājiem. Tuvākajā laikā uzņēmums plāno paplašināt savu darbību un eksportēt finanšu produktus arī uz Zviedriju un Dāniju.

Informāciju sagatavoja:
Raimonds Andžāns
SMScredit.lv komunikācijas konsultants
E – pasts: [email protected]
Tālr.: 26492343

Papildu informācija:
Alberts Pole
SMScredit.lv valdes priekšsēdētājs
E – pasts: [email protected]
Tālr.: 26789391
www.smscredit.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses