Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

PR: Pieaugot medicīnas pakalpojumu izmaksām, arvien vairāk iegādājas veselības apdrošināšanu

Ņemot vērā valdības nepopulāro lēmumu, kas paredz budžeta samazinājumu un medicīnas izcenojumu pieaugumu nākamajā gadā, pēdējo divu mēnešu laikā novērojama pastiprināta privātpersonu interese par veselības apdrošināšanas iegādi. Savukārt uzņēmumi šajos ekonomiskajos apstākļos turpina apdrošināt darbiniekus, izdarot izvēli pārdomātāk, liecina RSK apdrošināšanas AS dati.

Gan privātpersonu, gan uzņēmumu segmentā vispieprasītākā ir veselības apdrošināšanas polise, kas ietver ne tikai pacientu iemaksu, bet arī maksas medicīnas pakalpojumus – to izvēlas gandrīz puse - 40% - apdrošināšanas ņēmēju.

Ievērojami pieaug privātpersonu veselības apdrošināšana
Pēdējo divu mēnešu laikā par 17% palielinājies noformēto veselības apdrošināšanas polišu skaits. Līdzīgi kā uzņēmumiem, arī privātpersonām šobrīd pieprasītākā ir veselības apdrošināšanas polise, kas ietver ne tikai pacientu iemaksu, bet arī maksas ambulatorās un stacionārās medicīnas pakalpojumus. Salīdzinājumā ar iepriekšēja gada vienpadsmit mēnešiem pieprasījums pēc tās pieaudzis par 30%.

Ēriks Gailāns, RSK apdrošināšanas AS valdes priekšsēdētājs: „Arvien vairāk cilvēku sāk paši iegādāties veselības apdrošināšanu, zinot par pacientu iemaksu un medicīnas pakalpojumu cenu pieaugumu, lai nodrošinātos pret nesamērojamiem izdevumiem slimības gadījumā. Vislielākā interese ir par veselības apdrošināšanas programmām, kas nosedz maksas medicīnas pakalpojumus, kā galveno argumentu minot ērtāku veselības aprūpes pieejamību, salīdzinot ar garajām rindām pie valsts apmaksātajiem ārstiem.”

Novērojamas izmaiņas vecuma grupās, kas iegādājas veselības apdrošināšanu – daudz biežāk to sākuši darīt cilvēki vecumā no 30 līdz 40 gadiem, kuriem iespējams to vairs nenodrošina darbavieta.

Joprojām vairāk kā puse klientu, kas iegādājas veselības apdrošināšanu, ir vecumā no 60 līdz 80 gadiem, tomēr šī vecuma grupa salīdzinoši reti iegādājas polises ar maksas medicīnas pakalpojumiem, bet ievērojami biežāk izvēlas veselības apdrošināšanas polisi ar medikamentu iegādi.

Uzņēmumi izvēlas „liesākas” polises
Salīdzinot ar iepriekšējā gada 11 mēnešiem par 38% pieaudzis pieprasījums vidējās klases veselības apdrošināšanas polisei, kas ietver maksas medicīnas pakalpojumus.

„Ja vēl pērn, lai motivētu darbiniekus, kā papildus bonusu uzņēmumi izvēlējās augstākā līmeņa veselības apdrošināšanas polises ar dažādām veselības veicināšanas programmām, tad šobrīd tā vietā lai pilnībā atteiktos no šī bonusa, tiek izvēlētas vienkāršākas, ar mazāk papildus programmām. Līdz ar to parakstīto līgumu skaits veselības apdrošināšanā nesarūk, bet samazinās parakstīto prēmiju apjoms, ” stāsta Ē. Gailāns.

Pērn starp visām veselības apdrošināšanas programmām augstākā līmeņa Zelta polises un vidējā līmeņa Zaļās polises ar maksas medicīnas pakalpojumu īpatsvars bija līdzvērtīgs, savukārt šogad ievērojams pārsvars ir tieši vidējās klases polisei ar maksas medicīnas pakalpojumiem.

Lai gan iezīmējas tendence, ka uzņēmumi, kas spēcīgāk izjūt ekonomisko krīzi, atsakās no veselības apdrošināšanas, tomēr biežāk veselības apdrošināšana tiek saglabāta, rūpīgāk izvērtējot papildus programmas, piemēram, zobārstniecību un medikamentu iegādi, samazinot to limitu. To apliecina arī vienpadsmit mēnešos RSK apdrošināšanas AS parakstītais juridisko personu veselības apdrošināšanas apjoma pieaugums par 12%.

RSK apdrošināšanas AS
RSK apdrošināšanas AS ir viena no pirmajām riska apdrošināšanas kompānijām Latvijā un viens no līderiem veselības apdrošināšanas tirgū, turklāt vienīgā apdrošināšanas kompānija Latvijā, kas aktīvi piedāvā veselības apdrošināšanu fiziskām personām.

Apdrošināšanas sabiedrības darbība tika uzsākta 1994. gadā kā pašvaldības uzņēmums „Rīgas Slimokase”. Tādēļ arī vēsturiski izveidojies, ka kompānijas dominējošais apdrošināšanas veids ir veselības apdrošināšana.

2005.gada beigās tiek uzsākta darbības restrukturizācija. Rezultātā kompānija iegūst jaunu nosaukumu RSK apdrošināšanas AS. Līdz šim tā, galvenokārt, darbojās brīvprātīgās veselības apdrošināšanas tirgū, bet kopš 2006.gada tā sper soli uz priekšu, izvirzot jaunu mērķi - strauji attīstīt citus personu apdrošināšanas veidus – nelaimes gadījumu apdrošināšanu, ārzemju braucienu apdrošināšanu, ārzemnieku veselības apdrošināšanu, vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu un īpašuma apdrošināšanu. Šīs pārmaiņas sekmē uzņēmuma izaugsmi un attīstību. Sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību “Baltijas Apdrošināšanas Nams” RSK apdrošināšanas AS piedāvā arī OCTA un KASKO apdrošināšanu.

Lai veicinātu uzņēmuma pakalpojumu pieejamību visiem Latvijas iedzīvotājiem, RSK apdrošināšanas AS ir attīstījusi plašu filiāļu tīklu ar 25 „RSK apdrošināšanas AS” filiālēm un birojiem, kā arī 4 pārdošanas punktiem visā Latvijā.

Informāciju sniedza:
Ēriks Gailāns
RSK apdrošināšanas AS
valdes priekšsēdētājs

Informāciju sagatavoja:
Ilze Jansone
sabiedrisko attiecību konsultante
T. 67358920
M. 26522851.
E-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses