Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

PR: SEB Ķīnas Indekss: uzņēmēji prognozē peļņas un pārdošanas apjomu samazināšanos

Augstākā līmeņa vadītāji, kas Ķīnā pārstāv Ziemeļeiropas uzņēmumus, kopumā ir negatīvi noskaņoti par īstermiņa biznesa perspektīvām Ķīnas tirgū. Uzņēmēji saskata pieprasījuma samazināšanos, līdz ar to biznesa attīstības pasliktināšanos tuvāko 6 mēnešu laikā. Vienlaikus jautājums par iespējamu investīciju samazināšanu šajā tirgū nav uzņēmumu dienas kārtībā. Tieši pretēji – 2/3 kompāniju plāno turpināt investēt Ķīnas reģionā, sagaidot, ka Ķīnas ekonomika vidējā laika periodā atdzīvosies.

Ķīnas ekonomikas pieaugums pēdējo trīs gadu laikā bija vidēji virs 10%, pagājušā gada ceturtajā ceturksnī nokrita līdz 6,8%, salīdzinājumā ar attiecīgo periodu gadu iepriekš, savukārt kopējais Ķīnas eksports šā gada februārī samazinājies par 25,7% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada februāri.

SEB Šanhajas filiāles pārstāvji, kas veido SEB Ķīnas Indeksu, pēc uzņēmēju aptaujas secina, ka kopējā ekonomikas lejupslīde ietekmē Skandināvijas un Vācijas uzņēmumu izredzes Ķīnā. Krītošais eksports savienojumā ar krītošo iekšzemes pieprasījumu veido negatīvu vērtējumu īstermiņa. SEB pārstāvji arī min, ka ASV un Japānas ekonomikas šobrīd piedzīvo vēl lielākus kritumus, līdz ar to Ķīna rezultātā varētu būt vienīgā vadošā ekonomika, kas 2009. gadu noslēgs ar pieaugumu. Ziemeļeiropas un Vācijas uzņēmumu stratēģija joprojām ir vērsta uz ilgtermiņa darbību, saskatot iespējas plašajā Ķīnas tirgū, ko pastiprina zemo izmaksu faktors.

SEB Ķīnas Indekss (SEB's China Financial Index) tiek publicēts pirmo reizi, un turpmāk tas tiks mērīts reizi pusgadā. Šā indeksa mērķis ir novērtēt izmaiņas to Ziemeļeiropas un Vācijas uzņēmumu novērtējumā, kas darbojas Ķīnā. Indeksa apkopošanā tiek ņemti vērā tādi rādītāji kā biznesa klimats, investīciju plāni, nodarbinātības politika, valūtas un procentu likmju novērtējums. Indeksa noteikšanā piedalās 50 Ziemeļeiropas un Vācijas uzņēmumu pārstāvniecības Ķīnā.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu. SEB piedāvā universālus bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB ir pārstāvēta arī citās Skandināvijas valstīs, Vācijā, Ukrainā, Krievijā un Polijā, kā ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 22 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Anna Vilsone, SEB bankas sabiedrisko attiecību speciāliste – 67215521, 29460576, [email protected]
Vairāk par SEB grupu Latvijā: www.seb.lv.
SEB bankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses