Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

Rietumu Bankas pirmā pusgada rezultāti iezīmē stabilitāti un ilgtspējas virziena attīstību

Saskaņā ar publicētu 2024.gada pārskatu par janvāri-jūliju, Rietumu Bankas peļņa pirms nodokļa pirmajā pusgadā bija 7.3 miljoni eiro un Grupas peļņa 8.5 miljoni eiro. Bankas aktīvi uz 30.jūniju bija 1.4 miljardi eiro, klientu noguldījumi - 926 miljoni eiro, kapitāls un rezerves - 341 miljons eiro.

Rietumu Banka mērķtiecīgi realizēja stratēģiju, kas vērsta uz Latvijas uzņēmēju projektu finansēšanu un atbalstu. Tika turpināta sadarbība ar uzņēmumiem ražošanas, pārtikas pārstrādes, zaļās enerģētikas, lauksaimniecības, nekustamā īpašuma, finanšu, transporta un citās nozarēs, kā arī uzsākta sadarbība ar jauniem klientiem.

2024. gada pirmajā pusgadā Rietumu Banka ir izsniegusi jaunus kredītus par summu 45.8 miljoni eiro, kopējais bankas kredītu portfeļa apjoms jūnija beigās bija 674 miljoni eiro.

Kā uzsver Rietumu Bankas valdes priekšsēdētāja Jeļena Buraja: “Pie mums vēršas vietējie uzņēmēji, kuri vēlas paplašināt savu darbību, attīstīt jaunus virzienus, realizēt starptautiskos projektus Eiropā. Patiesi lepojos ar daudziem mūsu klientiem, kuriem ir gan izcilas idejas, gan drosme un spēja tās veiksmīgi īstenot. Mēs kā lielākā vietējā kapitāla banka ar prieku atbalstām Latvijas biznesa izaugsmi, iedziļinoties katra projekta niansēs un nodrošinot tam nepieciešamo finansējumu”.

Būtiska uzmanība šogad tika veltīta ilgtspējas attīstībai, tajā skaitā atjaunīgās enerģijas ražošanas veicināšanai Latvijā. Banka sadarbojās ar tās finansētajiem uzņēmumiem, kuri strādā šajā jomā, kā arī pati piedalījās Latvijā lielāko atjaunīgās enerģijas projektu īstenošanā.

Ar Rietumu Bankas līdzdalību tiek attīstīti vairāki liela mēroga saules paneļu parki ar kopējo jaudu 33 MWh. Tajā skaitā jau uzbūvēti “Aleksandriņi” un "Citroniņi" Salaspils un Ķekavas novados, “Aleksandra muiža” Mārupes novadā, bet attīstības stadijā ir  saules paneļu parks "Remes Lāči" Mārupes novadā.

Kā liecina publicētais pārskats, Rietumu Bankas rentabilitātes rādītāji atrodas augstā līmenī: kapitāla atdeve (ROE) 3.12%, aktīvu atdeve (ROA) 0.74%. Kapitāla pietiekamības rādītājs, kas atspoguļo uzņēmuma finansiālo stabilitāti, ir 23.67%, likviditātes seguma rādītājs ir 292.34%, gandrīz trīskārt pārsniedzot regulatora noteikto prasību (100%).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ietekmē globālie procesi

Nozīmīga saražoto preču daļa tiek eksportēta, tādēļ svarīgs ir pieprasījums ārvalstīs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses