Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

SEB grupa pārdos tai piederošo Baltijas banku nekustamā īpašuma portfeli Homburg Invest Inc

SEB grupa pārdos tai piederošos nekustamos īpašumus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā nekustamo īpašumu kompānijai Homburg Invest Inc.

Kopējo nekustamā īpašuma portfeli veido viens “sale and leaseback” jeb pārdošanas un nomāšanas portfelis ar 47 īpašumiem (nekustamie īpašumi, kas tiks pārdoti ar nosacījumu, ka SEB grupa turpina attiecīgās telpas īrēt ilgtermiņā) un viens “commercial” jeb komerciālais portfelis ar 16 īpašumiem (nekustamie īpašumi, kas tiks pārdoti ar nosacījumu, ka SEB grupa varētu būt šī īpašuma īstermiņa nomnieks). Komerciālo portfeli veido galvenokārt lielie īpašumi ar ievērojamu attīstības potenciālu un perspektīvu atrašanās vietu.

SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis: “Lēmums par SEB grupas nekustamā īpašuma pārdošanu Baltijas valstīs tika pieņemts jau zināmu laika periodu iepriekš, kad realizēt šāda apjoma nekustamā īpašuma pārdošanu vēl nebija iespējams salīdzinoši nelielās starptautisko investoru intereses dēļ. Šobrīd nekustamā īpašuma tirgus ir kļuvis likvīdāks, līdz ar to SEB grupa var šo ilgtermiņa projektu noslēgt. SEB grupas Baltijas banku nekustamā īpašuma pārdošana tiek veikta, lai realizētu SEB grupas kopējo stratēģiju visus resursus vizīt uz bankas pamatbiznesu – finanšu pakalpojumu sniegšanu klientiem.”

“Gribu uzsvērt, ka SEB Unibankas īpašumi ietilps “sale and leaseback” jeb pārdošanas un nomāšanas portfelī, kas nozīmē vienu – arī pēc nekustamā īpašuma īpašnieku maiņas SEB Unibanka turpinās finanšu pakalpojumu sniegšanu esošajā ēkās un telpās,” norāda V. Neimanis.

“Šis darījums nekādā mērā nemaina SEB grupas plānus par ilgtermiņa biznesa attīstību Baltijas valstīs. Visas trīs Baltijas valstis ir mūsu svarīgāko biznesa reģiona sarakstā”, informē Bo Magnussons, SEB grupas Retail Divīzijas vadītājs.

Homburg Invest Inc ir nekustamā īpašuma kompānija, kuras akcijas tiek kotētas Toronto Stock Exchange un Amsterdamas Euronext. Kompānijai pieder dažādi nekustamie īpašumi, tā nodarbojas arī ar nekustamā īpašuma attīstīšanu un veic būvniecības darbus tādos stratēģiskajos reģionos kā Ziemeļamerika un Eiropa. Homburg Group nekustamā īpašuma jomā Baltijas valstīs aktīvi darbojas jau vairākus gadus, un tai ir ievērojama pieredze nekustamā īpašuma pārvaldīšanā (www.homburginvest.com).

Kopumā darījums noslēgsies 2007.gada 3.ceturksnī, un darījuma kopējā summa tiek prognozēta 0,7 miljardu Zviedrijas kronu vērtībā.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. Uz 2006. gada 31. decembri SEB aktīvu apjoms ir 213 miljardi eiro, savukārt kopējais SEB grupai uzticētais aktīvu apjoms pārvaldīšanā veido 139 miljardus eiro. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:

Viesturs Neimanis, SEB Unibankas grupas prezidents – 7215375

Agnese Gribuste, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67779978, 29149306 [email protected]

Vairāk par SEB Unibankas grupu: www.seb.lv

SEB Unibankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses