Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Sešu gadu laikā Latvijā bijis lielākais cenu pieaugums Baltijas valstīs

Latvijā sešu gadu laikā bijis visstraujākais cenu pieaugums Baltijas valstu vidū preču grozam, kurā ietilpst 28 produkti. Laikraksts "Dienas Bizness" (DB) ceturtdien raksta, ka par to liecina Baltijas valstu biznesa laikrakstu veiktais pētījums.

DB, Lietuvas "Verslo žinios" un Igaunijas "Aripaev" veiktais cenu pētījums rāda, ka preču groza, kurā ietilpst 28 produkti un pakalpojumi, cena sešu gadu laikā Latvijā ir palielinājusies par 105%, Lietuvā no 2001.gada līdz 2007. gadam šo preču cenas augušas par 67%, bet pie Igaunijā - par 102%.

Straujākais cenu kāpums Latvijā bijis nekustamajam īpašumam. 2001.gadā m2 izremontēta dzīvokļa Vecrīgā maksāja 947 latus, sešu gadu laikā cena augusi par 533% un m2 maksā 6000 latu. Nekustamā īpašuma cenām minētajā preču un pakalpojumu grōzā lielākais pieaugums bijis arī Viļņā, kur izremontēta dzīvokļa m2 cena sešu gadu laikā augusi par 481%. Savukārt Tallinā visstraujāk audzis sods par ātruma pārsniegšanu - par gandrīz 2000%.

DB informē, ka vienīgā pozīcija, kur cenas mazinājušās visās trijās valstīs, ir abonēšanas maksa par fiksēto interneta pieslēgumu, izmantojot telefona līniju. Latvijā abonēšanas maksa sarukusi no 27,8 latiem līdz 17,5 latiem, Lietuvā no 28 latiem līdz 16,12 latiem, bet Igaunijā - no 21 lata līdz 15,49 latiem.

Biznesa laikrakstu izveidotajā preču grozā ir pārtika, medikamenti, cigaretes, sabiedriskā transporta biļetes, degviela, fiziera pakalpojumi, operas biļetes, laikraksti, viesnīcas, automašīnas, apģērbs u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses