Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

SIA TIME Investments valdes priekšsēdētājs Gints Vilgerts, zvērināts advokāts:

SIA TIME Investments vēršas Augstākajā tiesā, aicinot atcelt iepriekšējo Administratīvās apgabaltiesas lēmumu un pēc būtības izvērtēt noraidījumu piedalīties SIA Lattelecom valsts kapitāldaļu privatizācijā. Līdz šim abas administratīvo tiesu instances (rajona un apgabaltiesas) nav izskatījušas VAS Privatizācijas aģentūra atteikumu piedalīties SIA Lattelecom privatizācijā pēc būtības.

Tās ir atradušas formālus ieganstus, lai novilcinātu lietas izskatīšanu, un tāpēc SIA Time Investments 20. novembrī ir iesniegusi blakussūdzību Augstākās tiesas senāta Administratīvo lietu departamentam par Administratīvās apgabaltiesas lēmumu. Iepriekšējie tiesu argumenti par to, ka SIA TIME Investments nav tiesību vērsties tiesā Administratīvā procesa 191. panta pirmās daļas 8. punkta izpratnē, jo VAS Privatizācijas aģentūra lēmums neesot administratīvs akts, nav pamatots. SIA TIME Investments argumenti izriet no Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamenta un Eiropas Kopienu tiesas prakses, kas atzīst tiesības pārsūdzēt valsts institūciju lēmumus, kuri prettiesiski liedz iespēju piedalīties privatizācijas procesā. Administratīvā rajona un apgabalatiesa šos SIA TIME Investments argumentus nav ne apstrīdējusi, ne arī apgāzusi, jo pēc būtības tos nemaz nav izvērtējusi. Atbilstoši Latvijas tiesību normām, SIA Lattelecom kapitāla daļu privatizācijā ir jāļauj piedalīties ikvienam pretendentam. Jebkurš prettiesisks potenciālo privatizācijas dalībnieku skaita ierobežošanas mēģinājums ir nosodāms, jo tas ir pretrunā gan ar Latvijas, gan ar starptautiskajām tiesību normām. Ir pieļaujama tikai godīgā un tiesiskā ceļā organizēta valsts kapitāla daļu privatizācija.    SIA TIME Investments 2007. gada 2. jūlijā iesniedza pieteikumu VAS Privatizācijas aģentūra dalībai SIA Lattelecom valsts kapitāla daļu privatizācijā. VAS Privatizācijas aģentūra 2. augustā pieņēma atteikuma lēmumu, liedzot SIA TIME Investments iespēju piedalīties SIA Lattelecom privatizācijas procesā.  SIA TIME Investments 2007. gada 3. septembrī ar sūdzību par VAS Privatizācijas aģentūra lēmumu vērsās Administratīvajā rajona tiesā. Tiesa uzskatīja, ka VAS Privatizācijas aģentūras lēmums nav administratīvs akts un tāpēc, neizskatot lietu pēc būtības, noraidīja SIA TIME Investments pieteikumu.  2007. gada 21. septembrī SIA TIME Investments pārsūdzēja šo lēmumu Administratīvajā apgabaltiesā. Tomēr arī apgabaltiesa nevērtēja lietu pēc būtības un neizskatīja SIA TIME Investments argumentus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses