Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Stikuts: Mājsaimniecību noskaņojums vēl ir labvēlīgs pirkumiem

Lai arī februārī sezonāli izlīdzināts mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 2.2% salīdzinājumā ar janvāri, tas tomēr vēl uzrādīja izaugsmes tendenci, norāda Swedbank vecākais ekonomists Dainis Stikuts.

"Februārī būtiski bija pieauguši apkures izdevumu, kā rezultātā iedzīvotāji mazāk varēja tērēt ilglietošanas preču iegādei. Nepārtikas preču tirdzniecības apjomi samazinājās par 4.9%, bet pārtikai pieauga par 0.8%. Kopējo mazumtirdzniecības apjomu kritumu nespēja nokompensēt degvielas tirdzniecība, kas palielinājās par 1.4%," viņš skaidro.

Ekonomists norāda, ka iedzīvotāju optimisms vēl saglabājas diezgan noturīgs – pieaug nodarbinātība, kā arī, kaut arī lēnām, bet kāpj darba samaksa. Samazinās arī iedzīvotāju kredītslogs, tādējādi atbrīvojot resursus ikdienas tēriņiem.

"Pagaidām nekas neliecina, ka patērētāju optimisms varētu mainīties. Tas liek domāt, ka tuvākie mēneši būs diezgan labvēlīgi mazumtirdzniecības izaugsmei. Tālākais būs atkarīgs arī situācijas Eiropā, jo Latvijas ekonomikas attīstība ir balstīta eksportā; kamēr nepasliktināsies eksportētāju ienākumi, mājsaimniecību  noskaņojums būs labvēlīgs mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugumam," paredz D. Stikuts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses