Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

UniCredit Leasing prognozē industriālā līzinga kāpumu Latvijā par 50 %

UniCredit Leasing valdes priekšsēdētājs Jānis Buks prognozē, ka 2007.gada kopējais industriālā līzinga portfelis varētu pieaugt par 50 %. Uzsverot, ka UniCredit Leasing Latvija līzinga portfelis salīdzinoši varētu pieaugt par 60- 65%.

Šādu prognozi J.Buks izteica paziņojot kopējos līzinga datus par 2006. gadu Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un komentējot kopējo situāciju Baltijā un Austrumeiropā.
Pagājušā gadā Baltijā kopējā līzinga aina ir sekojoša.

Kopējais Baltijas līzinga tirgus portfelis, 2006. Milj. LVL
Latvija 1 097
Lietuva 1 526
Igaunija 1 527
Kopā 4 151

Latvijā līzinga tirgus apjomi 2006.gadā bija 1097 milj.LVL, kas salīdzinot ar 2005.gadu ir par 80% vairāk, attiecīgi 611 milj. LVL. Kaut arī Baltijas kontekstā Latvijas tirgus apjomi ir mazāki, apskatot portfeļa sadalījumu, tieši industriālais līzings uzrāda lielāko kāpumu.

„Industriālā līzinga portfeļa dati zināmā mērā ir vistiešākais uzņēmējdarbības un tautsaimniecības nozaru attīstības indekss. Strauji augošās ekonomikas laikā, kādu tieši šobrīd piedzīvojam Latvijā, industriālā līzinga dati tā teikt šķērsgriezumā šodien ļauj ieraudzīt rītdienas ainu uzņēmējdarbībā. Pagājušā gadā Latvijas uzņēmēji industriālo tehniku un ražošanas iekārtas līzingā iegādājās divas reizes vairāk salīdzinoši ar gadu iepriekš. Paplašinoties īpaši daudz līzingā tiek ņemta tāda tehnika, kas būtiska tādās nozarēs kā metālapstrāde, ceļu būve, poligrāfija, mežizstrāde, kas ļauj secināt- ražošanas kāpums ir un arī saglabāsies dinamisks,” tā J.Buks.

Apskatot UniCredit Leasing Latvija līzinga portfeļa sadalījumu pēc aktīvu veida vislielākais pieaugums – 87%, vērojams pieprasījumā tieši pēc industriālās tehnikas un iekārtām (2006.g.- 29,9 Milj.LVL; 2005.g. – 16,0 Milj.LVL ), tad seko vieglās automašīnas (14,5 Milj.LVL), komerciālais transports (10,0 Milj.LVL), ražošanas iekārtas- 11, 2 Milj.LVL. Kopējais apjoms palielinājies par 64 % (29.7 miljoniem latu).


Pieprasītākie objekti industriālā līzinga nozarēs ir mežizstrādes tehnika, iekrāvēji, kravas auto un vilcēji, ekskavatori un buldozeri, kravu piekabes, kokapstrādes tehnika un iekārtas, ceļu būvēšanas tehnika, metālapstrādes iekārtas, vieglais komerctransports, dažādā lauksaimniecības tehnika, ražošanas tehnikas iekārtas, lauksaimniecības traktori un kombaini, medicīnas iekārtas, poligrāfijas iekārtas, autobusi, celtniecības tehnika un iekārtas, tirdzniecības iekārtas, krāni, vagoni u.c.

Apskatot UniCredit Leasing līzinga portfeļa sadalījumu pēc ekonomiskā sektora jeb nozaru griezumā, salīdzinot 2006.g. ar 2005.g. vislielākais kāpums ir būvniecībā - 170 %


Par UniCredit Group
UniCredit banku grupa ir ceturtā lielākā banku grupa Eiropā ar 35 miljoniem klientu 20 valstīs. Kopējais darbinieku skaits sasniedzis 140.000, visās 7200 filiālēs Eiropā.

Pateicoties UniCredit Leasing kā starptautiska koncerna UniCredit Group pārstāvim, līzinga ņēmēja galvenais ieguvums ir fakts, ka ļoti daudz industriālo iekārtu un tehnoloģiju ražotāju mītnes zemes ir Itālija, Vācija un Austrija, t.i. valstis, kur UniCredit grupas bankas ir vadošās bankas. Izmantojot UniCredit grupas banku tīklu, UniCredit Leasing saviem klientiem var nodrošināt ekonomiski izdevīgākus industriālās tehnikas un tehnoloģiju finansēšanas noteikumus nekā to spēj piedāvāt jebkura no Baltijas reģionā strādājošām finansu institūcijām.

Reaģējot uz pieprasījumu tirgū, UniCredit Leasing saviem klientiem februārī sāka piedāvāt komerctransporta līzingu, piemēram, vilcēju un piekabju finansēšanu gan starptautiskiem, gan iekšzemes pārvadājumiem un plāno kļūt par nozīmīgu tirgus dalībnieku šajā segmentā, tāpat UniCredit Leasing 2007. gadā plāno trīskāršot jaunu automašīnu finansēšanas apjomus, tādējādi stiprinot savas pozīcijas Latvijas līzinga devēju tirgū.
UniCredit Leasing Latvijā tika dibināta 1999. gadā kā Vācijas lielāko finansu institūciju Vereins- und Westbank un HVB Leasing GmbH meitas uzņēmums ar nosaukumu VereinsLeasing Riga. Vēlāk nosaukums tika nomainīts uz HVB Leasing. Uzsākot darbību Latvijā, sākotnējā uzņēmuma attīstības filozofija bija apkalpot tikai un vienīgi korporatīvos klientus, un galvenais uzsvars tika likts uz industriālās tehnikas un tehnoloģisko iekārtu finansēšanu. Tādējādi tika attīstītas un pilnveidotas tās biznesa kvalitātes, kas šobrīd, salīdzinot ar citām Latvijas līzinga kompānijām, UniCredit Leasing padara īpašu un unikālu – ļoti individuāls serviss katram UniCredit Leasing klientam, un pilnīga finansu produktu kompetence. UniCredit Leasing darbības filozofijas pamatā ir sniegt saviem klientiem individuālus finansu produktu risinājumus, ātru un individuālu servisu, mūsdienīgus tehnoloģiskos risinājumus, profesionālu kompetenci, un pievilcīgus finansēšanas noteikumus.

Plašāka informācija par „UniCredit Leasing” interneta mājas lapā: www.unicreditleasing.lv

Papildus informācija:
Zanda Krastiņa
Ivetas Balodes Komunikāciju konsultācijas
Tālr. 7 873 075

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses