Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

"UniCredit" paplašina naudas līdzekļu vadības piedāvājumu Austrumeiropā

No 2008. gada jūnija naudas līdzekļu apkopošana un kontu atlikumu izlīdzinā-šana (zero balancing) tagad ir pieejamas arī Baltijas valstīs.

No 2008. gada jūnija UniCredit Group korporatīvo klientu nodaļa (UniCredit Corporate Divisi-on) piedāvā saviem klientiem trīs Baltijas valstīs – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā – naudas lī-dzekļu apkopošanu un kontu atlikumu izlīdzināšanu eiro.

UniCredit ir pirmā banka, kas piedāvā saviem korporatīvajiem klientiem šajās valstīs iekšējās likviditātes risinājumus, un savieno Baltijas valstis ar Rietumeiropu ar īstu kontu atlikumu izlī-dzināšanas pakalpojumu. 2008. gada otrajā pusē šis piedāvājums, ko izveidoja UniCredit Global Transaction Banking Department (globālo bankas darījumu nodaļa), tiks piedāvāts arī korporatīvajiem klientiem Rumānijā.  

Marko Bolgiāni (Marco Bolgiani), UniCredit korporatīvās nodaļas globālo bankas darījumu vadītājs: "Jau tagad Vācijas, Austrijas un Itālijas uzņēmumi var iekļaut piecas Austrumeiro-pas valstis savā finanšu vadības shēmā un katru dienu ierakstīt visus darījumus eiro no un uz šo reģionu savā esošajā kopējā skaidras naudas fondā ar pareizo valutēšanas datumu. Korporatīvajiem klientiem, kas darbojas vairākās valstīs, tas nozīmē būtisku uzlabojumu viņu attiecīgajā naudas līdzekļu vadības procesā.

Vienlaicīgi mēs turpinām attīstīt mūsu reģionālo tīklu Centrālajā un Austrumeiropā, un līdz ar to arī šajos reģionos esam ieguvuši izcilu pozīciju tirgū.”


Paskaidrojums:
Naudas līdzekļu apkopošana ir daļa no modernas finanšu vadības, kad korporatīvajam klientam ir iespēja nodrošināt uzņēmuma struktūrvienības dažādās valstīs ar līdzekļiem, kas nosedz likviditātes iztrūkumus un līdz ar to ļauj panākt būtisku izmaksu optimizāciju.  Kontu atlikumu izlīdzināšanas ietvaros vairāki viena korporatīvā klienta bankas konti tiek koncen-trēti un efektīvi apvienoti. Šādā gadījumā visi atlikumi katru dienu vai vairākas reizes dienā tiek pārnesti uz galveno kontu, saglabājot oriģinālos valutēšanas datumus. Debeta atlikumus nosedz esošie kredīta atlikumi. Tiek izmantoti pozitīvie kredīta atlikumi. Notiek kontu atlikumu izlīdzināšana un ne negatīvie, ne pozitīvie kredīta atlikumi neietekmē iesaistītos kontus. Pro-centu maksājumiem izmanto galvenā konta atlikumu.

Šī finanšu instrumenta galvenā priekšrocība ir būtiska procentu izmaksu optimizācija un likvi-ditātes vadība, iztiekot bez kredīta pārsniegšanas un izveidojot uzlabotas procentu aprēķina iespējas. Bez tam, dažādi valutēšanas datumi nerada nekādus zaudējumus.

Kontaktinformācija:
UniCredit plašsaziņas līdzekļu informēšanas nodaļa (UniCredit Media Relations)
Tālr.:     +39 02 88 62 82 36
E-pasta adrese:     [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses