Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Uzsāk darbu pie Šveices finansiālās palīdzības apgūšanas

Lai pārrunātu Latvijas – Šveices sadarbības līguma ietvaros veicamos pasākumus tuvākajā laikā un veicinātu sadarbību starp abu valstu pārstāvjiem programmas īstenošanā, trešdien, 23.janvārī Finanšu ministrijas valsts sekretāre Irēna Krūmane tikās ar Šveices Konfederācijas vēstnieci Latvijā Anni Botī (Anne Bauty) un Šveices kontaktpersonu Latvijā par programmas ieviešanu Kristīni Grīderi (Christine Grieder).

Līgums par Latvijas – Šveices sadarbības programmas īstenošanu tika parakstīts 2007. gada 20. decembrī. Programma izveidota ekonomisko un sociālo atšķirību samazināšanai paplašinātajā Eiropas Savienībā un sniedz atbalstu projektiem šādās jomās: drošība, stabilitāte un atbalsts reformām, vide un infrastruktūra, atbalsts privātajam sektoram, cilvēkresursu un sociālā attīstība un atbalsts nevalstiskajām organizācijām. Latvijai paredzētais finanšu palīdzības apjoms ir 26,11 miljoni latu (59,88 miljoni Šveices franku). Finansējums būs pieejams līdz 2012. gadam, savukārt projekti jāpabeidz līdz 2017. gadam. Sanāksmes laikā tika pārrunāti tālākie darbi, kas jāveic, lai uzsāktu minētās sadarbības programmas ieviešanu. Tika apskatītas jomas, kur abām pusēm vēl jāpanāk vienošanās par atsevišķiem programmas ieviešanas nosacījumiem. Tāpat arī tika pārrunāts laika grafiks, kādā valsts institūcijas plāno izstrādāt nepieciešamos normatīvos aktus un projektu pieteikumus. Puses vienojās turpināt ciešu sadarbību, lai pēc iespējas ātrāk varētu sākt reālu projektu ieviešanu.   Ministru kabinets 2007. gada 4. decembrī apstiprināja prioritātes, kurās Latvijā tiks piešķirts Šveices finansējums:

  •  Drošība, stabilitāte un atbalsts reformām – divas apakšprioritātes: „Reģionālās attīstības iniciatīvas attālos un mazāk attīstītos reģionos” un „Tiesu varas modernizācija”.
  •  Vide un infrastruktūra – apakšprioritāte „Pamata infrastruktūras rehabilitācija un modernizācija”.
  •  Atbalsts privātajam sektoram – apakšprioritāte „Uzlabots finansiālā sektora regulējums”.
  •  Cilvēkresursu un sociālā attīstība – apakšprioritāte „Pētniecība un attīstība”.
  •  Īpaši asignējumi – grantu shēma „Nevalstisko organizāciju fonds”, Šveices puses administrēšanas izmaksas, Tehniskās palīdzības fonds un Projektu sagatavošanas fonds.


Informācijas sagatavotājs:
Baiba Melnace, 7095405,29265135,
[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses