Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Vaikulis: Pasaules ekonomisko situāciju var glābt citplanētiešu uzbrukums

Pasaules ekonomisko situāciju var glābt citplanētiešu uzbrukums vai pēkšņi nokritis zelta gabals, šodien Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras rīkotajā konferencē Eksporta diena 2012 sacīja bankas Citadele galvenais ekonomists Zigurds Vaikulis.

Pēc viņa domām, tas, kas patlaban notiek Grieķijā, nav slimība, bet gan simptoms rietumu valstu parādu problēmai.

"Izārstējot Grieķiju, netiks izārstēta pasaules ekonomika. Fiskālās disciplīnas bilde vadošajās rietumu valstīs nav spīdoša," uzsvēra ekonomists.

Viņš norādīja, ka valstis ar ekonomisko situāciju var tikt galā, to risinot godīgi, tāpat pastāv arī iespēja, ka Centrālās bankas turpina drukāt naudu un pirkt valdību parādus, saglabājot augstu budžeta deficītu, kā arī situāciju var atrisināt citplanētiešu uzbrukums.

"Ekonomiskās situācijas bilde trīs piecu gadu perspektīvā neizskatās optimistiska, bet varam cerēt uz citplanētiešu iebrukumu vai to, ka nokritīs zelta gabals un problēmas atrisināsies," sacīja Vaikulis.

Jau ziņots, ka Grieķijas parlaments šodien tikās, lai apstiprinātu likumprojektus, kas nepieciešami vienošanās panākšanai ar privātajiem kreditoriem par valsts parādsaistību norakstīšanu, lai iegūtu jauno finansiālā atbalsta programmu.

Parlamenta komisijas izskatījušas likumprojektu, kas nosaka noteikumus un procedūras parādsaistību restrukturizācijai ar privātajiem kreditoriem un par kuru paredzēts balsot dienas laikā, norāda asamblejas informācijas avoti.

Nākamās likumdevēju dienas kārtībā paredzētas debates par likumprojektiem, kas paredz papildu valsts izdevumu samazinājumus 3,2 miljardu eiro jeb 2,25 miljardu latu apjomā, kuru īstenošana pieprasīta glābšanas programmā, kas varētu tikt apstiprināta, vēlākais, līdz nākamajai otrdienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses