Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

"VEF bankas" galvenais mērķis šogad - ASV sankciju atcelšana

"VEF bankas" valde un padome par šā gada galveno mērķi noteikusi ASV Valsts kases Finanšu noziegumu novēršanas tīkla (FinCEN) sankciju atcelšanu, sacīts bankas publiskotajā pagājušā gada finanšu pārskatā.

"Bankas valde un padome par galveno stratēģisko mērķi 2008.gadā ir noteikusi FinCEN sankciju atcelšanu un bankas darbības nepārtrauktības nodrošināšanu, tādējādi radot priekšnoteikumu bankas tālākai attīstībai," sacīts finanšu pārskatā.

Pārskata vadības ziņojumā arī norādīts, ka "VEF bankas" darbību 2007.gadā turpināja ietekmēt 2005.gada aprīlī FinCEN publiskotais paziņojums, kurā tika izteiktas bažas par bankas nepietiekamo aizsardzību pret klientu iespējamiem naudas atmazgāšanas mēģinājumiem, kā arī 2006.gada 12.jūlijā bankai piemērotās sankcijas - aizliegums ASV finanšu institūcijām atvērt un apkalpot "VEF bankas" korespondējošos kontus.

"Šo sankciju ietekmē pārskata gadā, tāpat kā iepriekšējos divos gados, turpināja samazināties bankas aktīvu un noguldījumu apjoms, ienākumi un citi darbības rādītāji," atzīmēts pārskatā, norādot, ka, neraugoties uz bankas vadības īstenotajiem pasākumiem naudas atmazgāšanas novēršanas jomā un pārskata gadā notikušo bankas lielāko akcionāru maiņu, pagaidām FinCEN nav izrādījis gatavību atcelt bankai piemērotās sankcijas.

Bankas finanšu pārskatā arī atzīmēts, ka, neraugoties uz "VEF bankas" aktīvu, ienākumu un klientu skaita samazināšanos, bankas stāvoklis ir stabils un banka pastāvīgi nodrošina normatīviem atbilstošus likviditātes un kapitāla pietiekamības rādītājus un, lai gan banka ilgstoši strādā ar zaudējumiem, bankas pašu kapitāla apjoms ir pietiekams visu būtisko bankas darbības risku segšanai.

2007.gadā banka cieta zaudējumus 232 700 latu apjomā, kas ir par 31,7% lielāki nekā 2006.gadā, kad bankas zaudējumi bija 176 6000 latu.

"VEF bankas" aktīvi pagājušajā gadā samazinājās par 46,2% jeb 6,555 miljoniem latu un gada beigās bija 7,636 miljonu latu apjomā. Pēc aktīvu apjoma "VEF bankas" ir mazākā no Latvijas bankām.

"VEF bankas" pamatkapitāls ir 4,2 miljoni latu. Bankas akciju kontrolpaketes īpašniece ir Ukrainas iedzīvotājiem piederošā kompānija "Notum", taču minētajai kompānijai pagaidām nav tiesību izmantot tai piederošo akciju balsstiesības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses