Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

VID saņemto nulles deklarāciju skaits pārsniedzis 100 000

Valsts ieņēmumu dienests (VID) kopumā saņēmis 102 315 fizisko personu mantiskā stāvokļa jeb tā dēvētās nulles deklarācijas, paziņoja VID Sabiedrisko attiecību daļa.

No šīm deklarācijām 43 personas iesniegtajās mantiskā stāvokļa deklarācijās uzrādījušas līdz šim nedeklarētos ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) apliekamos ienākumus 1,05 miljonu latu apmērā, no kuriem aprēķināts IIN pēc 15% nodokļa likmes kopumā ir 157 648 lati.

VID gan uzskata, ka šis mantiskā stāvokļa deklarāciju skaits vēl var pieaugt, jo, ņemot vērā iesniegto lielo mantiskā stāvokļa deklarāciju skaitu, kas bijis pat vairāk nekā 6000 deklarāciju dienā, visas deklarācijas VID vēl nav reģistrētas. Tāpat VID arī vēl gaida tās mantiskā stāvokļa deklarācijas, kas sūtītas pa pastu.

Patlaban nav iespējams precīzi raksturot deklarāciju saturu un atbildēt uz jautājumu par to, ko visbiežāk iedzīvotāji deklarācijas norādījuši, jo tās VID joprojām apkopo. Datu apkopošana un analīze varētu tikt veikta ne ātrāk kā vasaras vidū, kad arī VID varētu nākt klajā ar pirmajiem secinājumiem par deklarāciju saturu.

2011.gada 15.decembrī stājās spēkā Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarēto ienākumu deklarēšanas likums, kas paredz, ka mantiskā stāvokļa deklarācija noteiktām iedzīvotāju kategorijām jāiesniedz VID no 1.marta līdz 1.jūnijam. Tajā jānorāda ziņas par personas mantisko stāvokli 2011.gada 31.decembra plkst.24.

Iepriekš VID prognozēja, ka sākumdeklarēšana skars plašu iedzīvotāju loku, piemēram, cilvēkus, kuru uzkrājumi un parādi ir lielāki par 10 000 latu, tādejādi provizoriskais cilvēku skaits, kurus varētu skart sākumdeklarēšanās, bija ap 70 000.

Sākumdeklarācija jāiesniedz, ja persona Latvijā ir iegādājusies nekustamo īpašumu, kura iegādes vērtība pārsniedz 10 000 latu un uz kuru nav nostiprinātas īpašumtiesības, kā arī īpašumu ārvalstīs. Tāpat būs jādeklarē skaidras naudas uzkrājumi, iegādātās kapitāla daļas Latvijā un ārzemēs, parāda vērtspapīri, aizdevumi, parādsaistības un citi īpašumi, kuru vērtība pārsniedz 10 000 latu.

Nav jādeklarē tie īpašumi, kas jau reģistrēti valsts reģistros.

Par pārkāpumiem mantiskā stāvokļa deklarēšanā varēs piemērot naudas sodu līdz 250 latiem, tad, ja persona nebūs iesniegusi mantiskā stāvokļa deklarāciju, nebūs ievērojusi deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtību vai arī deklarācijā būs norādījusi apzināti nepatiesas ziņas.

Administratīvo pārkāpumu lietas izskatīs VID, un saukt pie atbildības personas varēs ne vēlāk kā četru mēnešu laikā no pārkāpuma atklāšanas dienas un ne vēlāk kā viena gada laikā no pārkāpuma izdarīšanas dienas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Joprojām dārgi

Priekšā ļoti izaicinošs uzdevums, lai uzlabotu airBaltic finanšu stāvokli.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses