Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Arco Real Estate: Sērijveida dzīvokļu cenu korekcija novērojama arī ārpus Rīgas

Sērijveida dzīvokļu cenu līmeņa korekcija augustā novērota arī tuvākajās Rīgas reģionu pilsētās, liecina nekustamo īpašumu kompānijas  Arco Real Estate jaunākais tirgus pārskats.  

Ogrē dzīvokļi par 4% lētāki


Salīdzinot vidējās augusta un jūnija cenas sērijveida dzīvokļiem Ogrē, tās ir samazinājušās par 4%. Taču, salīdzinot šāgada augusta cenas ar 2006.gada decembra cenām, tās ir par 14% augstākas, vidēji maksājot 1387 EUR/m2.     

Piedāvājums Ogrē augustā, salīdzinot ar jūliju, palika nemainīgs, pieaugot par nepilnu procentu (0.92%). Visdārgākie Ogrē bija 103.sērijas dzīvokļi, kuriem cena svārstījās no 55 000-77 000 EUR, bet vislētākās bija Hruščova laikā celtās mājas, kurām cena svārstījās no 43 000-74 000 EUR atkarībā no istabu skaita. Vislielākais piedāvājums Ogrē bija divistabu dzīvokļiem, tad trīsistabu un pēc tam vienistabas dzīvokļiem.

Kauguros cenu kritums par 9%  


Kauguros līdzīgā laika periodā vidējās cenas sērijveida dzīvokļiem ir samazinājušās par 9%, sasniedzot vidējo cenu 1405 EUR/m2, bet, salīdzinot 1. septembra cenas ar šāgada 1.janvāra cenām, tās joprojām ir par 8% augstākas. Piedāvājums, atšķirībā no Rīgas, augustā Kauguros audzis par 15%.

 Visdārgākie Kauguros bija 103.sērijas un 602.sērijas dzīvokļi, kuriem cenas svārstījās attiecīgi no 52-80 un 50-90 tūkstošiem EUR atkarībā no istabu skaita. Savukārt lētākie dzīvokļi bija Hruščova laika mājās, kur cena svārstījās no 45-75 tūkstošiem EUR atkarībā no istabu skaita. Vislielākais piedāvājums Kauguros bija tieši divistabu dzīvokļiem.

Jelgavā cenu kritums  par 11%


Salīdzinot vidējās cenas 1.septembrī ar vidējām cenām 1.jūlijā, Jelgavā tās ir samazinājušās par 11%. Bet, salīdzinot augusta cenas ar 2006.gada decembra cenām, tās ir par 11% augstākas, vidēji maksājot 1102 EUR/m2. Piedāvājums Jelgavā augustā, salīdzinājumā ar jūliju, samazinājās par 7%. Visdārgākie Jelgavā bija 104. un 103.sērijas dzīvokļi, kuriem cenas attiecīgi svārstījās no 43-68 un no 38-67 tūkstošiem EUR, atkarībā no istabu skaita. Savukārt lētākie dzīvokļi Jelgavā bija Hruščova un mazģimeņu projektu mājās, kur cenas attiecīgi bija no 36-62 tūkstošiem EUR atkarībā no istabu skaita. Vislielākais piedāvājums Jelgavā bija divistabu, tad vienistabas un tad trīsistabu dzīvokļiem.

Salaspilī dzīvokļi par 10% lētāki


Salīdzinot vidējās cenas augustā ar vidējām cenām jūnijā, Salaspilī tās ir samazinājušās par 10%. Bet, salīdzinot augusta cenas ar 2006. gada decembra cenām, tās ir par 8% augstākas, maksājot vidēji 1319 EUR/m2.

Piedāvājums Salaspilī augustā, salīdzinājumā ar jūliju, krasi samazinājās – par 17%. Visdārgākie Salaspilī bija 602. un 103.sērijas dzīvokļi, kuriem cenas attiecīgi svārstījās no 50-74 un 48-80 tūkstošiem EUR, atkarībā no istabu skaita. Savukārt lētākie dzīvokļi bija mazģimeņu projekta mājās un Hruščova laika mājās, kur cenas attiecīgi bija 34 un 36-62 tūkstoši EUR atkarībā no istabu skaita. Vislielākais piedāvājums Salaspilī bija divistabu, tad trīsistabu un tad vienistabas dzīvokļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses