Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Ober Haus: dzīvokļi par būtiski samazinātām cenām tiek ātri nopirkti, taču darījumu skaits joprojām ir neliels

2007.gada jūlija beigās sērijveida dzīvokļu vidējā cena Rīgas mikrorajonos bija 1620 EUR/m2. Salīdzinot ar jūniju, tā kritusies par 1% (jūnijā tā bija 1636 EUR/m2), norāda Ober Haus otrdien publiskotajā pārskatā par nekustamā īpašuma tirgu iepriekšējā mēnesi. Ober Haus dati atšķiras no Latio datiem, kas 31.jūlijā ziņoja, ka jūlijā, salīdzinot ar jūniju, dzīvokļu cenas kritušas par 3,8%, sasiedzot 1590 EUR/m2.

Ober Haus: Raksturīgākās sērijveida dzīvokļu cenas Rīgas mikrorajonos jūlijā, EUR

Īstermiņa parādība


Ober Haus savā pārskatā uzsver, ka „tāpat kā iepriekšējos mēnešos, lielākā daļa cenu korekciju notiek augstāko cenu piedāvājumā”. Dzīvokļi par būtiski samazinātām cenām tiek ātri nopirkti, taču darījumu skaits joprojām ir neliels. Abu pušu rīcība – cenu turēšana un ātrie darījumi ar pazeminātas cenas dzīvokļiem – liecina, ka tirgus dalībnieki pašreizējo tirgus stagnāciju un cenu korekciju vairāk uztver kā īstermiņa parādību.

Tomēr ne tikai tirgus dalībnieku noskaņojums ietekmē notikumus. Daudzi darījumi netiek pabeigti tādēļ, ka bankas atsaka finansējumu. Tai pašā laikā banku apkopotie dati liecina, ka, neskatoties uz joprojām augsto inflāciju (ap 8,9%), iedzīvotāji strauji palielina uzkrājumus. Ober Haus prognozē, ka daļa no šiem uzkrājumiem jau tuvākajā laikā tiks izmantoti jauno, stingrāko kreditēšanas prasību izpildei.

Pircēji un pārdevēji gaida septembri


Jūlijā piedāvājums atkal ir nedaudz paaugstinājies un sasniedzis maija līmenī, bet pircēju interese jau ir lielāka nekā maijā. Atlikusī vasaras daļa un rudens sākums būs izšķirošs periods turpmākajai nekustamā īpašuma tirgus attīstībai Latvijā. Ja šajā periodā būtiskākie spēles noteikumi nemainīsies un tirgus dalībnieki saglabās mieru, tad tirgus var stabilizēties sasniegtajā līmenī. Par nākotnes cenas galveno kritēriju kļūs piedāvājuma kvalitāte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses