Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atspersies inkubatorā

"Uzņēmēji Latvijā vēlas attīstīt tādus produktus un pakalpojumus, kas atbilst šībrīža vajadzībām un nākotnes tendencēm – attālinātu pakalpojumu nodrošināšanas platformas, produktus, kas uzlabo dzīves kvalitāti un veicina veselīgu dzīvesveidu, kā arī netiek aizmirsts par izklaidi ar nebijušām inovācijām. Ceru, ka visiem jaunuzņemtajiem uzņēmējiem pietiks drosmes un jaudas šos produktus virzīt tālāk pasaules tirgū," par šoruden Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubatoros uzņemtajiem jaunajiem uzņēmumiem un biznesa idejām saka Laura Očagova, LIAA Biznesa inkubatoru departamenta direktore.

Šajā piegājienā 13 LIAA biznesa inkubatoros uzņemti 77 uzņēmumi inkubācijas un 259 biznesa ideju autori pirmsinkubācijas atbalsta programmā.

Inkubācijas programmai šoreiz kopumā tika saņemti 220 pieteikumi (visvairāk – Jūrmalas, Jelgavas, Radošo industriju un Siguldas biznesa inkubatorā), savukārt pirmsinkubācijas programmai tika pieteiktas 313 biznesa idejas (visvairāk – Radošo industriju, Jūrmalas, Liepājas un Valmieras biznesa inkubatorā). 

Rudens uzņemšanā no visiem jaunajiem inkubācijas programmas dalībniekiem visplašāk ir pārstāvēti uzņēmumi, kuri darbojas pārtikas produktu, apģērbu, koksnes, koka izstrādājumu, korķa, salmu un pīto izstrādājumu, elektrisko iekārtu, smaržu un kosmētisko līdzekļu ražošanā, spēļu un rotaļlietu ražošanas, datorprogrammēšanas un informācijas pakalpojumu nozarē. Starp attīstāmajām biznesa idejām ir arī visai inovatīvas ieceres.

Tā, piemēram, uzņēmums Swipo ražo jaunās paaudzes viedo kontrolieri, kas nodrošina digitālo ievadi jaunā veidā, ir izmantojams autonomi vai integrējams visdažādākajās ierīcēs un ļauj vadīt vienkāršāk, vieglāk un intuitīvāk nekā līdz šim pastāvošās pultis, klaviatūras un citas vadības sistēmas. 

Uzņēmums Broccoli radījis pielāgojamu, automatizētu urbānās lauksaimniecības tehnoloģiju, kas nodrošina vienmērīgu garšaugu un salātu augšanu tiem vispiemērotākajos apstākļos. Pateicoties šai tehnoloģijai, urbānās fermas iespējams uzstādīt visdažādākajās pasaules lokācijās.

DoctoWell programmatūras sistēma, kas sastāv no klīnikas vadības sistēmas un e-pierakstu platformas, nodrošina pacientu, speciālistu un iestāžu darba automatizēšanu, datu pieejamību, kā arī viegli lietojamu digitālo vidi pakalpojumu sniegšanai. 

Uzņēmuma radītā platforma Dentic.lv ir vienīgais tirgū eksistējošais programmatūras risinājums, kas veidots Latvijas zobārstniecības klīnikām, lai padarītu to darbu digitālu, ērtu un efektīvu.

Tikmēr uzņēmums PrintOnPack.com piedāvā vienkāršu, viegli pārskatāmu un efektīvu mīkstā iepakojuma salīdzināšanas un pasūtīšanas platformu, uzņēmums Meat Future – bezgaļas produktus cilvēkiem, savukārt Eli Pet Products – kvalitatīvas kaltētas zivju uzkodas suņiem. 

Uzņēmums Zero Contact Services projektē un izstrādā personīgos pakomātus ar ledusskapja funkciju. Bet kompānijas Storm Adventures radītais Storm! ir viesuļvētras piedzīvojums izklaidei un izglītošanai, kurā zinātkārie var salīdzināt savus un dabas spēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses