Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Piecas stundas zinātnē

Ikgadējā Eiropas Zinātnieku nakts, ko mūsu valstī šogad organizē Latvijas Universitāte, šoreiz būs pieejama interesentiem jebkurā vietā Latvijā un pasaulē, jo notiks attālināti – vietnē www.zinatniekunakts2021.lv. Pasākums, kas norisināsies jau 15. reizi, notiks piektdien, 30. aprīlī, no plkst. 18.00 līdz 23.00, sniedzot iespēju iepazīties ar zinātnes sasniegumiem un zinātnieku darbu, kā arī ielūkoties dažādos pētnieciskajos institūtos, augstskolās un citās iestādēs.

Šīgada Zinātnieku nakts tēma ir Zinātnes sasniegumi nākotnei. Pasākuma tīmekļvietnes apmeklētāji varēs virtuāli paviesoties astoņās Latvijas pilsētās un ielūkoties ap 15 dažādu Latvijas augstskolu un zinātnisko institūtu laboratorijās, diskutēt ar zinātniekiem un uzdot viņiem jautājumus, vērot un iesaistīties eksperimentos vai daļu no tiem veikt mājas apstākļos. Notiks arī lekcijas, virtuālās ekskursijas, projektu prezentācijas, īsfilmu demonstrējumi, viktorīnas, spēles ar iespēju laimēt balvas, izstādes un pat koncerti, sportiskās aktivitātes un ķīmisko reakciju šovs. Īpaši šim pasākumam sagatavotajā interneta platformā vienlaikus darbosies teju 20 tiešraižu kanāli, katrā no tiem piedāvājot kāda pasākuma partnera sagatavotu saturu piecu stundu garumā. 

Platformā dalībnieki varēs ērti atlasīt savam vecumam un interesēm piemērotāko aktivitāti. Kategorijā Mazie pētnieki aizraujošus eksperimentus tiešraidēs un video varēs vērot paši mazākie zinātnes interesenti – bērni un jaunieši. Sadaļa Izzinātāji piedāvās jauniešiem un pieaugušajiem bez īpašām priekšzināšanām saistošu saturu, populārzinātniskā veidā skaidrojot un ļaujot labāk izprast dažādas parādības un ar zinātni saistītus jautājumus. Bet kategorija Lielā zinātne apvienos jau daudz detalizētākus stāstus par konkrētiem zinātniskajiem pētījumiem un būs piemērota vieta, kur satikties dažādu jomu zinātniekiem, studentiem un citiem interesentiem, lai apmainītos pieredzē un uzzinātu par aktuālāko zinātnē Latvijā. Paralēli tiešraidei darbosies arī pasākuma partneru expo zonas, dodot iespēju uzzināt vairāk par konkrētās institūcijas darbību.

Zinātnieku nakts programmu īpaši saistošu padarīs arī pasākuma viesis Aldis Kalniņš un Zili brīnumi, kas Zinātnieku nakts apmeklētājus tiešsaistē priecēs ar eksperimentiem un izglītojošu izrādi bērniem, palīdzot ne tikai labāk izprast pasauli, bet arī atraktīvā veidā vēršot uzmanību uz zinātnieka darbā nozīmīgām prasmēm un rakstura īpašībām. 

Pilna programma – www.zinatniekunakts2021.lv. Aktualitātēm sekot varēs arī pasākuma Facebook lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses