Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Arī pēc atkārtotas pārbaudes "Daugavpils gaļas kombinātā" PVD atļauj ražot tikai termiski apstrādātus produktus

Arī pēc atkārtotas pārbaudes "Daugavpils gaļas kombinātā" Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) uzņēmumam atļāvis ražot tikai termiski apstrādātus gaļas produktus, pavēstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Atkārtota pārbaude pēc Lieldienām tika veikta, taču tajā atkal tika atklāti daži pārkāpumi, kas "Daugavpils gaļas kombinātam" jānovērš, lai uzņēmumam atļautu atsākt ražošanu pilnā apmērā, skaidroja Meistere. Līdz ar to situācija pagaidām ir nemainīga - "Daugavpils gaļas kombinātā" atļauts ražot tikai tos gaļas produktus, kurus apstrādā termiski virs +72 grādu temperatūras, viņa norādīja.

Kad uzņēmums atklātās nepilnības būs novērsis, tas varēs aicināt PVD uz atkārtotu pārbaudi, pēc kuras atkal lems, vai atļaut arī to produktu ražošanu, kuri nav apstrādāti nepieciešamajā temperatūrā.

Jau vēstīts, ka PVD marta vidū apturēja "Daugavpils gaļas kombināta" darbību, jo pārbaudes laikā tika konstatēti vairāki pārkāpumi, turklāt uzņēmumā paņemto cūku aknu un liellopu tauku paraugos tika konstatētas listērijas jeb "Listeria monocytogenes", kas izraisa listeriozi - netipisku pārtikas infekciju, kuras klīniskās izpausmes parasti nav saistītas ar kuņģa-zarnu traktu, bet citu sistēmu bojājumiem (meningīts, spontāns aborts u.c.).

24.martā pēc atkārtotas pārbaudes uzņēmumā PVD atļāva uzņēmumam atsākt ražot gaļas produktus, kurus apstrādā termiski virs +72 grādu temperatūras.

Pērn 12.jūnijā tiesa atzina "Daugavpils gaļas kombinātu" par maksātnespējīgu. Uzņēmuma kreditori gan akceptējuši sanācijas plānu, kas paredz, ka tuvāko piecu gadu laikā uzņēmumam jāatmaksā visi parādi. "Daugavpils gaļas kombināta" vienīgais īpašnieks ir uzņēmums "Uvic".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses