Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

„Autonams” atklājis jaunu imobilaizeru SKYBRAKE ražotni

SIA „Autonams”, pašmāju auto aizsardzības sistēmu ražotājs un unikālās imobilaizeru sistēmas SKYBRAKE izgudrotājs, atklājis jaunu SKYBRAKE ražotni Rīgā. Plānots, ka, pateicoties jaunās ražotnes kapacitātei, šogad tiks saražoti 60 tūkstoši unikālo pašmāju imobilaizeru, no kuriem 90% tiek eksportēti uz ārvalstīm. Jaunajā ražotnē „Autonams” ieguldījis pus miljonu eiro.

„Autonams” jaunajā ražotnē izgatavos uzņēmuma konstruktoru komandas izgudrotos imobilaizerus SKYBRAKE, kuru ražošana aizsākās 2004.gadā pēc vairāku gadu ilgiem uzņēmuma pētījumiem un izmēģinājumiem.

Edvīns Panders, „Autonams” pārdošanas daļas vadītājs, valdes loceklis: “Pēdējo gadu laikā SKYBRAKE noieta tirgus pieaudzis vairākkārtīgi, bet mūsu ražošanas kapacitāte nespēja nodrošināt arvien pieaugušo pieprasījumu. Tādēļ bija nepieciešams izveidot jaunu rūpnīcu. Tas ļaus mums ievērojami palielināt ražošanas jaudas. Pateicoties tam, šogad plānojam saražot jau 60 tūkst. SKYBRAKE ierīču. Salīdzinājumam 2005.gadā tika saražoti 10 tūkst., bet pērn 32 tūkst. šo imobilaizeru.”

SKYBRAKE ir ne vien inovatīvs produkts, bet arī ar augstu eksporta potenciālu. 90% produkcijas tiek eksportētas uz Krieviju, kas ir šobrīd galvenais noieta tirgus, Baltkrieviju, Ukrainu, Lietuvu, Igauniju. Šogad tika uzsākts eksports arī uz Poliju, Čehiju un Slovākiju. Atlikušie 10% tiek uzstādīti automašīnām Latvijā.
Vienlaikus ar ražošanu jaunajā rūpnīcā „Autonams” konstruktoru komanda izstrādās arvien uzlabotus un pilnīgi jaunus pretaizdzīšanas iekārtu SKYBRAKE produktus.

E.Panders: „Latvija var lepoties ar pašmāju izgudrojumu SKYBRAKE. Būtībā „Autonams” bija pirmais, kas 2004.gadā vienā no lielākajām auto izstādēm pasaulē Frankfurtē iepazīstināja autotirgu ar tajā laikā izmēru ziņā vismazāko imobilaizeru SKYBRAKE. Tobrīd imobilaizeri nebija nekas jauns, taču kompakto izmēru un drošības ziņā mūsu SKYBRAKE pārsteidza izstādes apmeklētājus. Mūsu konstruktoru komandas unikalitāte neslēpjas faktā, ka ražojam kaut ko līdz šim nebijušu, bet gan tajā, ka ražojam to pašu, ko citi, bet tikai uzlabotu un daudzreiz labāku. Tas ļāvis mums trīs gadu laikā sasniegt vērā ņemamus rezultātus.”
„Autonams” jaunā ražotne atrodas Rīgā, agrākās rūpnīcas ‘’Alfa’’ teritorijā. Tā platība ir 200 kv.m. Jaunajā rūpnīcā tiek salikts kopā imobilaizers SKYBRAKE, elektronikas lodēšanas darbus pēc pasūtījuma veic „Hanza elektronika”, savukārt detaļas tiek pasūtītas no rūpnīcām Eiropas Savienības valstīs un Ķīnā.

Par „Autonams”
„Autonams” ir tirgus līderis Latvijā auto aizsardzības sistēmu tirgū, kas sniedz pakalpojumus pilnīgai auto pretzagšanas nodrošināšanai (automarķēšanu, signalizācijas un imobilaizeru uzstādīšanu, kā arī uzņēmumu autoparku profesionālas vadības sistēmu uzstādīšanu).

„Autonams” ir izstrādājis un ražo oriģinālu imobilaizeru sistēmu SKYBRAKE auto dzinēja bloķēšanai, kas 2004.gadā pārsteidza autoindustriju pasaulē ar tās kompaktajiem izmēriem un multifunkcionalitāti. Šobrīd „Autonams” unikālās pretaizdzīšanas iekārtas eksportē uz Krieviju, Ukrainu, Baltkrieviju, Lietuvu un Igauniju, veidojot 30% no kompānijas eksporta. Šogad tiek attīstīti jauni noieta tirgi Čehijā, Slovākijā un Polijā.
„Autonams” pieder ekskluzīvas tiesības veikt auto pretzagšanas marķēšanu Baltijas valstīs.
Kopš darbības uzsākšanas 1994.gadā, ar pretaizdzīšanas iekārtām ir aprīkotas vairāk nekā 30 200 automašīnu, bet marķētas vairāk nekā 42 000 automašīnu.

Informāciju sniedza:
Edvīns Panders
SIA „Autonams”
pārdošanas daļas vadītājs, valdes loceklis

Papildu informācijai:
Inese Ozoliņa
T: 29336923; 7358923

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses