Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Dūklavs neredz iespējas valsts rezervēs iepirkt piena produkciju

Iepriekšējās valdības premjera Ivara Godmaņa priekšlikums par iespēju iepirkt valsts rezervēs Latvijas piena pārstrādes uzņēmumu produkciju, kas ražota eksportam, pašreiz nav izpildāms, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" norādīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

"Laikam tādā veidā šīs apsolītās lietas izpildīt nevarēs," teica ministrs. "Ministrijai tādas naudas nav un nebūs tuvākajā laikā - es neredzu iespējas izpildīt šo Godmaņa kunga solījumu," Dūklavs piebilda.

Dūklavs norādīja, ka Godmaņa priekšlikums būtībā dēvējams par intervenci. "Un kā mēs visi zinām, intervencei ir pozitīvs efekts pirmajā brīdī, bet, kad šī prece atgriežas tirgū .3 teorija laikam nevienam nav jāstāsta," viņš klāstīja un piebilda, ka arī Eiropā ticis runāts par intervences iespējām, taču visas valstis šajā jautājumā bijušas ļoti piesardzīgas.

"Savukārt, kas attiecas uz lēmumu par 27 miljonu latu papildu atbalsta piešķiršanu zemniekiem, tad tur arī visaugstākajā, proti, premjera līmenī, ir apstiprinājums, ka šis lēmums tiks pildīts. Nekādas izmaiņas par sliktu šajā jautājumā nenotiks," viņš teica un uzsvēra, ka naudu zemnieki saņems vien pēc tam, kad tiks apstiprināti budžeta grozījumi. "Bet valdībā ir akceptēts, ka šī nauda būs," Dūklavs sacīja.

Iepriekšējais premjers Ivars Godmanis neilgi pirms savas valdības krišanas pēc vizītes "Rīgas piena kombinātā" pieļāva, ka valdībai būs jāapspriež iespēja iepirkt valsts rezervēs Latvijas piena pārstrādes uzņēmumu produkciju, kura ražota eksportam un kuru pašlaik grūti realizēt, jo eksporta tirgos ir būtisks kritums.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka turklāt pēc lauksaimnieku protesta akcijām Ivara Godmaņa vadītā valdība 3.februārī izlēma par atbalstu grūtībās nonākušajai nozarei 27 miljonu latu apmērā. Toreiz par demisiju arī paziņoja līdzšinējais zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses