Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

FOTO: "Rīgas dzirnavnieks" jaunā putru ražotnes līnijā investē aptuveni 250 000 eiro

A/s _Rīgas dzirnavnieks _ceturtdien atklāja jaunu putru ražotnes līniju, kuras uzstādīšanā ieguldīti apmēram 250 000 eiro, informēja uzņēmumā.

Šī gada laikā plānots saražot aptuveni 300 tonnu putras.

Kopumā Rīgas dzirnavnieks ražos 15 veidu AXA ātri pagatavojamo biezputru ar dažādu veidu augļiem un ogām, t.sk., divas biezputras, kas nesatur cukuru, un trīs ātri pagatavojamās griķu biezputras. Katru gadu tiek plānots papildināt sortimentu ar jaunām garšām. Uzņēmums arī plāno uzsākt putru tirdzniecību izglītības iestāžu kafejnīcās.

Aprīļa beigās tiks uzsākta Rīgas dzirnavnieka produktu pārdošana un ieviešanas kampaņa Baltijas tirgū ar vienotu AXA zīmolu, kas ir atpazīstams Baltijas, Skandināvijas, Krievijas un Ukrainas tirgos. Tiek plānots būtiski palielināt esošās tirgus daļas un eksporta apjomus Baltijas tirgū, kā arī unificēt sortimentu, tādējādi optimizējot izmaksas un kļūstot  konkurētspējīgākiem Igaunijas un Lietuvas tirgos. Nākotnē, iespējams, ātri pagatavojamās biezputras varētu ražot arī Zviedrijas un Somijas tirgiem.

Šogad uzņēmums plāno ieguldīt apmēram 1,2 miljonus eiro produktu portfeļa pilnveidošanā un ražošanas procesu optimizācijā, kā arī koncentrēties uz ekspansiju Baltijas tirgū.

Iepriekšējā gada pēdējā ceturksnī produkcijas eksports naudas izteiksmē bija palielinājies par 2% salīdzinājumā ar 2007.gada attiecīgo laika periodu.

Rīgas dzirnavnieks ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem Hercogs, Herkuless un AXA. Uzņēmums ietilpst Lantmännen koncerna sastāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses