Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Laikraksts: naudas "Zaļās karotītes" uzturēšanai pietiek līdz martam

Ar preču zīmi Kvalitatīvs produkts. Latvija jeb Zaļā karotīte patlaban ir marķēti vairāk nekā 200 lauksaimniecības un pārtikas produktu ražotāju un pārstrādātāju produkti, vēl 70 ražotāji pieteikušies šīs zīmes saņemšanai. Taču zīmi izsniegt šobrīd neesot iespējams, atsaucoties uz Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra (LTVC) vadītājas Ingūnas Gulbes teikto, sestdien vēsta Latvijas Avīze(LA).

Četri Zaļās karotītes administrēšanā iesaistītie darbinieki saņēmuši brīdinājumu par darba attiecību pārtraukšanu no šā gada 1.marta, jo nav naudas zīmes uzturēšanai, proti, produktu sertifikācijai, marķēšanai un citiem pasākumiem. Tas nozīmē, ka vispazīstamākā Latvijas izcelsmes produktu zīme var beigt pastāvēšanu, secina laikraksts.

Šajā gadā tirgus veicināšanas pasākumiem no lauksaimniecības subsīdiju naudas ir paredzēti 90 000 latu, kurus tērēs Latvijas kopstenda veidošanai pārtikas izstādē Maskavā. Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūtam Zaļās karotītes produktu izejvielu ķēdes izsekojamībai naudas līdzekļi nav atradušies, norāda LA. Zaļās karotītes uzturēšanai nākamajos 12 mēnešos vajadzētu 90 000 latu lielu naudas summu.

I.Gulbe uzskata, ka naudas nepiešķiršana nozīmē arī reāla atbalsta atņemšanu tautsaimniecības sildīšanai. Viņasprāt, ieguldītā nauda ar uzviju atgrieztos valsts budžetā.

Zemkopības ministrijā (ZM) gan norādīts, ka viss esot kārtībā - zemnieki un pārstrādes uzņēmumi, kas darbojas Zaļās karotītes shēmā, atbalstu saņemšot kā pārejošu maksājumu 2011.gadā. Šim maksājumam, kas paredzēts arī bioloģiskajiem lauksaimniekiem, ir paredzēti 250 000 latu.

Tādējādi patlaban uzņēmējiem, kuriem beidzas "karotītes" darbības termiņš vai kuri vēlas to iegūt, par katru produktu ir jāsedz 200 latu lielie sertifikācijas izdevumi cerībā, ka nākamajā gadā tos varēs atgūt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses