Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Lidosta Rīga apkalpojusi 60 % no Baltijas galvaspilsētu lidostu klientiem

Šogad starptautiskā lidosta Rīga apkalpojusi 4,4 miljonusceļotāju, kas joprojām ir 60 procenti no kopējā Viļņas, Tallinas un Rīgas lidostā apkalpoto pasažieru skaita. Salīdzinoši Tallinā apkalpoti 1,6 miljoni un Viļņā - 1,4 miljoni pasažieri.

Šogad starptautiskās lidostas Rīga pasažieri visvairāk ceļojuši uz un no Vācijas - 506 320, Lielbritānijas - 492 417 un Somijas - 415 579 ceļotāji. Jāpiebilst, ka visvairāk pasažieru lidojumiem izvēlējušies aviokompānijas airBaltic, Ryanair un WizzAir.

"Ziemas sezonā lidostas galamērķu skaitu papildina divi jauni - uz Līdsu Lielbritānijā un Eindhovenu Nīderlandē, tādējādi no Rīgas iespējams doties jau uz 88 dažādām vietām," norāda starptautiskās lidostas Rīga valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse.

No kopumā apkalpotajiem 4,4 miljoniem pasažieru, 1,6 miljoni bija transfēra un tranzīta pasažieri, kuri saviem lidojumiem pārsvarā izvēlējušies airBaltic, Uzbekistan Airways un Aeroflot aviokompānijas. Populārākie transfēra un tranzīta pasažieru galamērķi bijuši - Viļņa, Tallina, Helsinki, Maskava un Barselona.

Šī gada desmit mēnešos starptautiskajā lidostā Rīga kopumā apkalpoti par desmit procentiem vairāk pasažieru, par astoņiem procentiem vairāk gaisa kuģu un par trim procentiem vairāk kravu nekā pērn šajā pašā laika posmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses