Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Lielveikaliem izvēloties lētākas preces, var tikt apdraudēti vietējie ražotāji

Lielveikali arvien izteiktāk izvēlas lētākas preces, kas var apdraudēt vietējos ražotājus, to uzsver viena no lielākajiem dārzeņu ražotājiem SIA Mārupes siltumnīcas valdes priekšsēdētājs Jānis Bērziņš. Pēc nopietnām sarunām ar lieltirgotājiem uzņēmējs secina, ka veikalos aizvien izteiktāka ir virzība pēc lētākas pārtikas – tirgotāji veicot cenu aptaujas, kur izvēlēti tiek lētākie piedāvājumi. Lai arī cik tas mūsu gurķis būtu brīnišķīgs, izvēlēts tiek galvenokārt importa un tas ir ļoti liels drauds pašmāju ražotājiem, teic J.Bērziņš.

Turklāt tas notiek ne tikai ar dārzeņiem, bet arī piena produktiem, olām un gaļu, par J.Bērziņa teikto ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Uz jautājumu par ražotāju paustajām bažām par iespējamo cenu aptauju veikalu tīkla Maxima Latvija preses sekretārs Ivars Andiņš norāda, ka "jautājuma nostādne ir tik neparasta, ka jāatbild ar pretjautājumu: vai tad pircēji pērk tikai un vienīgi lētos produktus? Protams, ka nē! Un kāda jēga būtu rīkot cenu aptauju, teiksim, par Kāruma sieriņu, Ekselences saldējumu vai Balto jogurtu iepirkumu, ja tos ražo tikai attiecīgi Rīgas piensaimnieks, Rīgas piena kombināts un Tukuma piens? Šiem un daudziem citiem pircēju iemīļotiem produktiem taču jābūt veikalu plauktos gan šodien, gan rīt! Un tad lai pircēja ziņā paliek izvēlēties, ko no tiem pirkt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses