Patlaban uzņēmums ražo Ievas bioloģisko rudzu maizi. Plānots, ka tuvākajā laikā tas piedāvās arī bioloģisko saldskābmaizi, baltmaizi un cepumus. Maiznīcas Ieva vadītājs Kalvis Saliņš norādījis, ka būtiskus papildu ieguldījumus šis projekts uzņēmumam neprasīja, bet tas prasījis ļoti daudz darba. Viņš piebilst, ka Latvijā ir relatīvi labi attīstīta bioloģisko lauksaimniecības produktu ražošana, bet tieši pārtikas pārstrāde nav pārāk izplatīta.
Bioloģiskās maizes iepakošanai Maiznīca Ieva izmanto arī videi
draudzīgu materiālu – oxo polietilēnu, kuru iespējams lietot arī
otrreizējai pārstrādei vai arī šis materiāls pats sadalās aptuveni trīs
gadu laikā.
Laikraksts Dienas Bizness trešdien atgādina, ka bioloģisko kviešu miltu ražošanu pērn rudenī sāka a/s Rīgas dzirnavnieks, to pamatojot ar pasaulē un Latvijā valdošajām tendencēm un tirgus pieprasījumu. Gan Rīgas dzirnavnieka, gan Jelgavas dzirnavu miltus ražošanā izmanto arī Maiznīca Ieva. Bioloģisko maizi Latvijā ražo arī bioloģiskā saimniecība Ķelmēni un SIA Lāči.
Maiznīca Ieva dibināta 1995.gadā. Tajā strādā 150 darbinieki. 2009.gadā maiznīcas apgrozījums bija 1,645 miljoni latu.
(papildināts viss teksts)