Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Neatzīst SIA "Sabiedrība Mārupe" maksātnespēju

Rīgas rajona tiesa noraidījusi SIA "Investīcijas" iesniegto dārzeņkopības uzņēmuma SIA "Sabiedrība Mārupe" maksātnespējas pieteikumu un izbeigusi uzņēmuma maksātnespējas lietu.

Tiesa "Sabiedrības Mārupe" maksātnespējas pieteikumu noraidījusi 28.jūnijā, tādējādi atzīstot uzņēmumu par maksātspējīgu, liecina šodien Maksātnespējas reģistrā izdarītais ieraksts.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" iepriekš pastāstīja "Sabiedrība Mārupe" valdes loceklis Kaspars Brunovskis, izmantojot likumdošanu, "dažiem indivīdiem ir izdevies kavēt uzņēmuma darbību un, nesaprotamā veidā maldinot tiesu un neuzrādot visus nepieciešamos dokumentus, izdevies panākt šo rezultātu".

Prasību par maksātnespējas pieteikšanu iesniegusi SIA "Investīcijas", kuras vadītājs Jānis Aukstars jau trīs gadus tiesājas ar "Sabiedrība Mārupe". Kā norāda Brunovskis, prasība iesniegta, pamatojot prasījuma tiesības par dalībniekiem Ildzei Krūmiņai un Laimonim Melderim pienākošos dividenžu neizmaksu 1685,50 latu apmērā.

Savukārt SIA "Investīcijas" vadītājs Jānis Aukstars "Nozare.lv" skaidroja, ka, "konstatējot apstākli, ka "Sabiedrība Mārupe" nav nokārtojusi saistības par summu, kura pārsniedz 1500 latus, vairākkārt izsūtīti brīdinājumi uz tās juridisko adresi par parāda apmaksu, kā arī maksātnespējas procesa pieteikuma iesniegšanu tiesā, taču uz brīdinājumu "Sabiedrība Mārupe" nav izteikusi nekādus iebildumus.

LETA jau ziņoja, ka šā gada aprīlī tika veiktas izmaiņas lauksaimniecības produktu ražotāja SIA "Sabiedrība Mārupe" vadībā un īpašnieku sarakstā.

Pēc Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācijas, no kompānijas valdes locekļu amatiem tika atbrīvoti Jānis Bērziņš, Ilgvars Kumpiņš, Henriks Lapinskis, Harijs Lediņš un Oļģerts Pallo. Viņu vietā iecelti Kristīne Brunovska-Marinaki, Kaspars Brunovskis un Modris Spuģis, kurš pildīs valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Biznesa portālam "Nozare.Lv" skaidrojot valdes maiņas nepieciešamību, Spuģis norādīja, ka 2008.gada nogalē sabiedrība nodibinājusi četrus lauksaimniecības nozarei atbilstošus meitasuzņēmumus - SIA "Mārupes siltumnīcas", SIA "Mārupes lauksaimnieks", SIA "Mārupes serviss" un SIA "Mārupes zvērsaimniecība". Katru no tiem vada sava valde.

Mātesuzņēmuma - SIA "Sabiedrība Mārupe" - valde trīs cilvēku sastāvā tagad nodarbojas ar iepriekšminēto lauksaimniecības uzņēmumu attīstības stratēģiju, ražošanas taktiku atstājot meitasuzņēmumu vadībai.

Izmaiņas uzņēmuma vadībā reģistrētas 19.aprīlī.

Savukārt 14.aprīlī reģistrētas izmaiņas SIA "Sabiedrība Mārupe" īpašnieku sarakstā. Mainījies kapitāldaļu sadalījums starp lielākajiem īpašniekiem - līdz 14.aprīlim Brunovskim piederēja 46,89% uzņēmuma kapitāldaļu, bet Brunovskai-Marinaki - 14,71%, bet patlaban Brunovskis ir 37,79% un Brunovska-Marinaki - 29,17% kapitāldaļu īpašnieki.

Pārējās kapitāldaļas pieder citām privātpersonām.

"Sabiedrība Mārupe" dibināta 2004.gadā, nodarbojas ar lauksaimniecības produktu ražošanu un pakalpojumiem. Uzņēmuma peļņa 2008.gadā bija 1,27 miljoni latu, bet apgrozījums sasniedza 6,57 miljonus latu, kas ir par 15% vairāk nekā 2007.gadā, kad šis rādītājs bija 5,72 miljoni latu. Uzņēmums apsaimnieko lauksaimniecībā izmantojamo zemi - 2648 hektārus četros pagastos - un nodarbina 400 darbiniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses