Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

NP Foods no septembra ražo produktus bez transtaukskābēm

NP Foods grupas uzņēmumi AS Laima un AS Staburadze no septembra ražošanā vairs neizmanto sintētiskās krāsvielas un transtaukskābes, portālu Diena.lv informēja NP Foods pārstāve Rita Voronkova.

Pārstāve skaidroja, ka vafeļu ražošanai izejvielu piegādātāji ir vietējie ražotāji AS Balticovo, AS Rīgas dzirnavnieks, tādējādi izslēdzot sintētisko krāsvielu izmantošanu produktos.

Ar šā gada septembri transtaukskābju daudzums produktos tiek samazināts līdz 0%, izvēloties augu taukus. Tāpat kā līdz šim, šīs izejvielas ražotājs ir Zviedrijas un Dānijas kopuzņēmums.

„Ar šo nomainīto izejvielu uzsveram, ka spējam operatīvi reaģēt un piedāvāt patērētājiem vēl augstākas kvalitātes produktu,” akcentēja AS Staburadze Kvalitātes daļas vadītāja Vēsma Smilga.

Uzņēmumā ražotās vafeles tiek eksportētas uz septiņām pasaules valstīm, tostarp, Lielbritāniju un Vāciju.

Lai patērētājiem būtu skaidrs, kādas vielas viņi uzņem, lietojot produktus uzturā, uzņēmums ieviesīs izprotamākus produktu marķējumus. „Apzinoties, ka patērētājiem nav pietiekošu zināšanu par izejvielām un to apzīmējumiem, tiks veidoti patērētājiem izprotamāki produktu marķējumi. Piemēram, marķējumā būs norādīts - irdinātājs dzeramā soda nevis E500, skābuma regulētājs citronskābe nevis E330,” klāstīja R. Voronkova. 

NP Foods vafeļu speciālizlaidumam izgatavojis īpašu dizainu – tajā redzams „profesors, kurš priecājas par atklājumu, ka transtaukskābju saturs ir 0%,” atklāja R.Voronkova.

Kā ziņots, jūnijā Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma vēstīja par dāņu profesora Stēna Stendera izpētīto, ka Laimas ražotās vafeles Selga esot kaitīgas cilvēka veselībai. Profesora sarakstā, kurā bija vairāk nekā 1000 produktu, Latvijā ražotās vafeles tika ierindotas ceturtajā vietā. Vēlāk dāņu profesors S.Stenders Uztura padomēs sēdē atvainojās par kļūdu testēšanas rezultātos.

Jau vēstīts, ka septembra sākumā dāņu profesors nāca klajā ar jaunu paziņojumu, ka, pārbaudot dažādas vafeles, cepumus un kūkas lielveikalos Rīgā, četriem produktiem – AS Staburadzes vafeļu tortēm Klasika un Vāverīte, Laimas vafelēm Selga un poļu vafelēm Iga konstatēts augsts transtaukskābju saturs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses