Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Lietuvas "Biovela Group" vēlas iegādāties gaļas pārstrādātāju Latvijā

Lietuvas gaļas pārstrādes uzņēmums Biovela Group vēlas paplašināt savu darbību Latvijā un iegādāties kādu lielu gaļas pārstrādes rūpnīcu mūsu valstī, piektdien informēja uzņēmuma pārstāvji, plašāku informāciju gan solot 8.aprīlī.

Latvijā jau vairākus gadus ir nopērkama Biovela Group produkcija, bet tagad uzņēmums ar Latviju saista arī ražošanas ieceres.

Biovela Group šogad svin 15 gadu jubileju.

Biovela Group sastāv no pieciem uzņēmumiem, tai skaitā arī divām gaļas pārstrādes rūpnīcām Viļņā un Utenā. Uzņēmumā strādā 1900 darbinieku, katru dienu tiek saražotas 200 tonnas gaļas izstrādājumu, uzņēmuma sortimentā ir ap 300 nosaukumiem. Uzņēmuma gada apgrozījums 2008.gadā bija 100 miljoni latu. Preces tiek eksportētas uz 19 valstīm.

Latvijas Gaļas ražotāju un pārstrādātāju asociācijas (LGRPA) vadītājs Jānis Bāliņš aģentūrai LETA sacījis, ka LGRPA rīcībā nav informācijas par to, kuru Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmumu varētu iegādāties Lietuvas kolēģi.

Bāliņš uzskata, ka "nekas labs" pēc šāda darījuma gan nav gaidāms, jo lietuvieši varētu nodarboties ar cenu dempingu. "Mēs jau paši ražojam ļoti daudz, un nozare ir ļoti piesātināta, tāpēc vēl viens stiprs spēlētājs nozarē neko labu nevēsta," sacīja Bāliņš.

Viņa rīcībā neesot informācijas, ka akcionāri varētu pārdot AS "Ruks Cēsu gaļas kombināts" ("Ruks"). "Esmu mazais akcionārs, un tajās sapulcēs, kurās esmu piedalījies, nav bijusi runa par "Ruka" pārdošanu. Vienmēr esmu bijis un būšu par Latvijas uzņēmējiem," uzsvēra Bāliņš.

Patlaban pārdošanā nonācis Saldus gaļas kombināts, kura direktors Andris Jēkabsons atzina, ka viņš kopš pirmās dienas šo uzņēmumu ir veidojis kā preci, kuru kādā brīdī varētu pārdot, un nekad to neesot slēpis.

"Ir pienācis laiks uzņēmumu pārdot, un mēs ceram, ka kādā brīdī to arī izdosies izdarīt. Galvenais iemesls uzņēmuma pārdošanai ir tas, ka vairākiem akcionāriem ir pienācis pensijas vecums. Ir jānāk jauniem cilvēkiem ar jaunām idejām," uzskata Jēkabsons.

Pagaidām gan vēl neesot bijis nevienas sarunas ar potenciālajiem uzņēmuma pircējiem. Saldus gaļas kombināts patlaban ir stabils uzņēmums, kuram nav kredītsaistību. Pērn uzņēmuma apgrozījums ir bijis aptuveni 4 miljoni latu, nopelnīti aptuveni 120 000 latu.

Uzņēmums ražo gaļas un zivju konservus, kā arī dažādus gaļas izstrādājumus. Pusi no saražotās produkcijas uzņēmums eksportē. Vietējam tirgum uzņēmums ražo cīsiņus, desas, gaļas kūpinājumus. Produkciju uzņēmums realizē septiņos sava uzņēmuma veikalos un vēl aptuveni 100 mazumtirdzniecības veikalos.

(pievienotas pēdējās septiņas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses