Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Pēdējo divu gadu laikā Latvijā strauju sācis attīstīties vīngliemežu audzēšanas bizness

Pēdējo divu gadu laikā Latvijā strauji sācis attīstīties vīngliemežu bizness, aģentūrai LETA stāstīja Dabas aizsardzības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Jakovļeva.

Kopš 2008.gada, kad Latvijā bija aptuveni desmit vīngliemežu audzētavas, to skaits līdz šim gadam ir pieaudzis līdz aptuveni 130 vīngliemežu audzētavām.

Latvijā vīngliemeži tiek audzēti gaļas ieguvei un selekcijai. Latvijā pēc vīngliemežiem īpaši pieprasījuma nav, jo šeit nav gliemežu pārstrādes uzņēmuma, taču tuvākais šādas pārstrādes uzņēmums atrodas Lietuvā, informēja Jakovļeva.

Patlaban Latvijā darbojas aptuveni 130 vīngliemežu audzētavas, kuras izveidojušās visā Latvijas teritorijā.

Jau ziņots, ka saskaņā ar normatīvajos aktos veiktajām izmaiņām atļaujas vīngliemežu audzētavu izveidi līdz šā gada beigām turpinās izsniegt Dabas aizsardzības pārvalde, bet pēc tam šī joma nonāks Pārtikas un veterinārā dienesta pārraudzībā.

Dabas aizsardzības pārvalde informē, ka audzētavās iespējams pavairot arī Latvijas dabā ievāktos parka vīngliemežus, kas ir daudz lētāk, nekā iegādāties gliemežus no citām audzētavām, taču vīngliemežu ievākšanai dabā nepieciešama Dabas aizsardzības pārvaldes atļauja nemedījamo dzīvnieku ieguvei.

Parka jeb īstais vīngliemezis ir vienīgā komerciāli izmantojamā gliemežu suga Latvijā. Šos gliemežus valstī vāc kopš 1994.gada. Vīngliemežu vākšanas laiks parasti ir aprīļa beigas un maija sākums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Grupās ceļo arī jaunie

Tūrisma kompāniju organizēto grupu ceļotāju vecums parasti ir no 40 līdz 60 gadiem. Taču pēc Covid-19 pandēmijas grupām pievienojas arvien vairāk samērā jaunu ceļotāju. Viņiem ir aktuāls ceļojums...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses