Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

PR: Demiters: steidzami jāaktualizē nelegālā alkohola apkarošanas jautājums

„2006.gadā VID minējis, ka Latvijā nelegālā alkohola apjoms sasniedzis 10%, 2008.gadā Latvijas Ārstu Biedrība jau minējusi 20%, Igaunija šogad min līdzīgu procentu, Krievijā valsts struktūras sauc skaitli tuvu 50%,” Latvijas Alkohola ražotāju un tirgotāju apvienības dibināšanas preses konferencē informēja SIA Jaunalko Valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters, uzsverot, ka pat ja Latvijā šis procents sastāda 20%, tas ir nenormāls procents.

„2008.gadā tika saražoti 19,4 milj. litru legālā alkohola, no kā varam izrēķināt cik daudz ir nelegālā alkohola un kādas summas iet garām valsts kasei,” uzsver E.Demiters

„Protams, ilūzija būtu doma, ka ir iespējams kopumā izskaust nelegālā alkohola klātbūtni tirgū, - šī parādība ir visā pasaulē, tāpat kā daudzas citas kriminālas rūpalas,” skaidro E.Demiters.

„Pašreiz rodas iespaids, ka valsts institūcijas vai nu nespēj, kas ir ļoti ticams budžeta sadalījuma dēļ, vai arī nespēj reaģēt uz nelegālā tirgus attīstību,” papildina Demiters.

„Ja tiks pieņemts lēmums par Akcīzes nodokļa turpmāku palielināšanu, tad neizbēgams ir fakts, ka nelegāla alkohola klātbūtne tirgū tikai palielināsies un jebkuram cilvēkam, kurš ir saskāries ar alkohola ražošanu, ir skaidrs, ka valsts budžetu tas noteikti nepapildinās,” uzskata E.Demiters, papildinot, ka jārēķinās arī ar faktu, ka daudzi Latvijas ražotāji šo nodokļu nastu vienkārši nevarēs izturēt.

SIA Jaunalko ir viens no lielākajiem alkoholisko dzērienu ražotājiem Baltijas valstīs, kura galvenie produkti ir augstas kvalitātes degvīni un citi stiprie alkoholiskie dzērieni, kuri Latvijas tirgū ir ieņēmuši stabilu vietu ar straujas izaugsmes tendencēm un tiek eksportēti uz vairāk nekā 20 valstīm Eiropā, Āzijā un Amerikas kontinentā.
Pašreiz populārākais no SIA Jaunalko ražotajiem degvīniem – „Arsenič” – ir saņēmis virkni starptautisku atzinību, tai skaitā Zelta medaļu Starptautiskajā Vīnu un Stipro dzērienu konkursā Londonā.
SIA Jaunalko ir Skandināvijas lielākā ekskluzīvo vīnu izplatītāja AMKA (www.amka-vin.com) oficiālais pārstāvis Latvijā.

Papildus informācija:
Edmunds Demiters
SIA Jaunalko Valdes priekšsēdētājs
Tālr. +37129206520
E-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses