Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

PR: Ekonomikas ministrijas ierēdņi strādā nevis konkrētās nozares, bet gan atsevišķu indivīdu interesēs

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) uzskata, ka biogāzes kvotu sadale pierāda, ka Ekonomikas ministrijas ierēdņi strādā nevis konkrētās nozares,  bet gan atsevišķu indivīdu interesēs. „Pašreizējā atruna par to, ka zemnieki paši vainīgi, ka neuzspēja biogāzes kvotai pieteikties, ir neloģiska.

Plānojot Ministru kabineta noteikumu nosacījumus, Ekonomikas ministrijas ierēdņiem bija jābūt pietiekami zinošiem, lai šādu situāciju paredzētu un novērstu. Noteikumi bija jāizstrādā ar domu atbalstīt lauksaimniekus, kuriem ir nepieciešamie resursi, taču acīmredzot kādam tas nebija izdevīgi,” sašutumu par izveidojušos situāciju izsaka LLKA valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons.

„Bez tam, cena biogāzes obligātajam iepirkumam noteikta 19 santīmi/m3, kamēr a/s „Latvenergo” pārējiem ražotājiem piedāvātā cena sastāda tikai aptuveni 2.5 santīmus/m3. Tas nozīmē, ka obligātajam iepirkumam cena ir astoņas reizes lielāka! Ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju valstī, tas ir absurdi un atkal liek domāt par kārtējo reizi, kad ierēdņi strādā konkrētu uzņēmēju interesēs. Šajā gadījumā var secināt, ka arī Ekonomikas ministrijas ierēdņiem ir bijusi tieša vai netieša saikne ar uzņēmēju Andri Griģi, kurš, savukārt, ir saistīts ar visiem uzņēmumiem, kuriem biogāzes kvotas ir piešķirtas,” uzskata I.Jansons. „Pagājušajā gadā tikāmies ar Ekonomikas ministrijas Enerģētikas departamenta direktoru Uģi Sarmu, lai aicinātu veikt grozījumus Enerģētikas likumā, paredzot lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām tiesības nodarboties ar elektroenerģijas vai siltumenerģijas ražošanu no biedru saražotās biomasas, lai realizētu to uz ārpusi. U.Sarma toreiz mūsu priekšlikumu nevēlējās atbalstīt, nespējot savu viedokli argumentēt. Acīmredzot, jau toreiz bija skaidrs, ka biogāzes kvotas tiks konkrētam cilvēkam.”

Atgādinām, ka noteikumi „Par elektroenerģijas ražošanu, izmantojot atjaunojamos energoresursus” paredz, ka obligātā iepirkuma ietvaros izsniedzamās kvotas tiek piešķirtas rindas kārtībā. Noteikumi stājās spēkā 12.martā, taču jau 13.martā citi interesenti bija saņēmuši Ekonomikas ministrijā atbildi, ka kvotu apjoms jau ir izsmelts.

Papildus informācija:  mob. tālr. 29438337 (Indulis Jansons) vai tālr. 67027546 (LLKA birojs).

Informāciju sagatavoja: Linda Bille, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) izpilddirektore.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses