Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

PR: Enerģija Latvijā nepieciešama un pieprasīta

AS Cēsu alus paplašinājis Latvijas populārākā enerģijas dzēriena Dynami:t klāstu, sākot piedāvāt zīmola Dynamit dzērienu ar palielinātu enerģijas devu. Jaunā produkta virzība tirgū palīdzēs nostiprināt Cēsu alus līderpozīcijas enerģijas dzērienu tirgū Latvijā.

Cēsu alus ir ļoti veiksmīgi darbojies strauji augošajā enerģijas dzērienu tirgū un ar pārstāvētā enerģijas dzēriena Dynamit zīmolu 2008. gadā pēc pārdotajiem apjomiem sasniedzis 26% tirgus daļu un šī gada janvārī to palielinot jau līdz 29%.

Lai arī kopējā enerģijas dzērienu tirgus pieaugums nav vairs tik straujš kā iepriekšējos gadus, kad tas bija savā attīstības sākuma stadijā, pagājušā gadā joprojām bija vērojams neliels tirgus pieaugums - par 5%. Cēsu alus pārstāvētā enerģijas dzēriena Dynamit pārdošanas apjomi salīdzinot ar 2007. gadu ir palielinājušies par 42%.

"Dynamit veiksmi raksturo arī tā dažādā iepakojuma priekšrocības - šis ir pirmais enerģijas dzēriens Latvijā, kas pieejams ērtā un praktiskā PET (plastmasas) pudelē ar skrūvējamu korķi", stāsta Cēsu alus Mārketinga nodaļas vadītāja Inese Kublicka. "Enerģijas dzērieni skārdeņu iepakojumā joprojām saglabā līderpozīcijas enerģijas dzērienu tirgū, bet pircēju paradumi mainās un arvien pieprastāki kļūst enerģijas dzērieni tieši plastmasas pudelēs ar aizskrūvējamu korķi".

Sākot ar aprīli Dynamit saturēs par 10% vairāk enerģijas, palielinot galveno enerģijas impulsa avotu - kofeīnu. Turpmāk viena 0,5l pudele saturēs 78 mg ierasto 71 mg vietā, kas ir līdzvērtīgi stiprai kafijas tasei, tomēr šī deva nepārsniedz maksimāli pieļautās normas, kas ir 32 mg/100 ml.
Salīdzinājumam - lielākais kofeīna daudzums ir:
- Kafijā (vidēji 80 mg/tasītē)
- Kolas dzērienos (vidēji 45 mg/glāzē)
- Melnajā tējā (vidēji 40 mg/glāzē)

"2006. gadā ieviešot Latvijas tirgū Dynamit, mums ir izdevies piepildīt patērētāju pieprasījumu pēc kvalitatīva un atraktīva enerģijas dzēriena, par ko liecina strauji augošie pārdošanas apjomi. Tas ir vērā ņemams sasniegums, ka Baltijā radīts enerģijas dzēriena zīmols spējis veiksmīgi izcīnīt un noturēt līderpozīcijas starp pasaulē plaši pazīstamiem enerģijas dzērieniem. Jaunais Dynamit ar palielinātu enerģijas devu mums palīdzēs nostiprināt līderpozīcijas šajā tirgū" pauž AS "Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone Zatlere.

Dynamit ar palielināto enerģijas devu pildīts jau ierastajā 0,33 l skārdenes un 0,5l PET pudeles iepakojumā. Jaunais produkts jau pieejams lielākajās Latvijas tirdzniecības vietās.

Papildus informācija:
Agita Baltbārde
AS "Cēsu alus" Sabiedrisko attiecību vadītāja
[email protected]
Tālr. 67511390; 29133073

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses