Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

PR: "Ericsson" un "Samsung" kooperējas pasaulē pirmo LTE standarta sakaru sadarbspējas izveidei

Kompānijas Ericsson (NASDAQ: ERIC) un Samsung Electronics ir veiksmīgi panākušas sadarbspēju starp pasaulē pirmo komerciālo LTE standarta iekārtu no Samsung un Stokholmā, Zviedrijā izvietoto tiešsaites tīklu no Ericsson, – šis notikums kļuvis par svarīgu pagrieziena punktu 4G paaudzes sakaru ieviešanai dzīvē.

LTE standarts pārveidos platjoslas mobilo sakaru lietošanas baudījumu, nodrošinot ultraaugstu datu pārraides ātrumu jebkurā vietā un laikā. LTE piedāvās tādus mobilajā vidē nepārspējamus pakalpojumus kā interneta televīziju, mobilo video blogošanu, tiešsaistes video spēles un augsta ātruma mobilā biznesa vidi.

Komerciālie LTE standarta tīkli, kuru pakalpojumu piedāvāšanu patērētājiem plānots ieviest 2010.gadā, nodrošinās datu pārraides ātrumus, kas ievērojami pārsniedz mūsdienu platjoslas mobilo sakaru iespējas, tādējādi ļaujot lietotājiem palikt tiešsaistē un izbaudīt nevainojamus augstas kvalitātes pakalpojumus, pat atrodoties kustībā.

Samsung un Ericsson kopīgiem spēkiem ir izstrādājušas nepieciešamās procedūras, lai paveiktu šo galējo integrācijas programmu. Izejot pamatīgas testa pārbaudes Stokholmā, Samsung LTE modemspraudņi un Ericsson infrastruktūra pierādījusi savu atbilstību industriālajiem standartiem, konkrētāk 3GPP versijas 8 vadlīnijām, kas atļauj komerciālu pakalpojuma ieviešanu.

Ericsson vecākais viceprezidents un Tīklu nodaļas vadītājs Johans Vibergs stāsta: “Šī ir pirmā reize, kad komerciāla, standartiem atbilstoša LTE iekārta ir nodemonstrējusi pilnu sadarbspēju ar funkcionējošu mobilo sakaru tīklu. Tas ir ļoti svarīgs sasniegumu punkts kompānijai Ericsson un visai mobilo sakaru industrijai kopumā. Ericsson plāno arī turpmāk izmantot mūsu līderpozīcijas LTE standarta tehnoloģijās, lai palīdzētu mūsu klientiem nonākt jaunā komunikāciju ērā un uzlabotu lietošanas iespējas platjoslas mobilo sakaru klientiem. Sadarbība ar Samsung ir bijusi veiksmīga, un tā parāda LTE pakalpojumu gatavību drīzumā nonākt tirgū.”

“Mēs esam pacilāti par iespēju izziņot pirmo komerciālo LTE standarta iekārtu, kas pilnībā atbilst standartiem un ir savietojama ar jau funkcionējošajiem LTE standarta sakaru tikliem,” sacīja Samsung Electronics Digitālo mediju un komunikāciju biznesa Izpētes un Attīstības centra izpildviceprezidents Baijungdaks Čo. “Šī mobilā ierīce pacels lietošanas iespējas augstākā līmenī, piedāvājot lietotājiem pilnvērtīgu platjoslas interneta baudījumu, izmantojot LTE infrastruktūru.”

LTE standarts sniedz nepieredzētu sniegumu maksimālā datu pārraides ātruma jomā, frekvenču spektra efektivitātes jomā un aizkaves apjoma mazināšanā. LTE standarta sakari var tik izvietoti gan jaunās, gan esošās frekvenču joslās, un tie ir veidoti tā, lai samazinātu sakaru tīkla darbības un uzturēšanas izmaksas.

Gala savienojums tika nodrošināts caur LTE FDD tehnoloģiju, izmantojot paša Ericsson funkcionējošo LTE sakaru tīklu un pasaulē pirmo komerciālo LTE iekārtu no Samsung.

Par Samsung Electronics

Samsung Electronics Co., Ltd. ir globālais līderis pusvadītāju, telekomunikāciju, digitālo mediju un digitālās konverģences ražošanā; 2008.gadā uzņēmuma konsolidētie pārdošanas rādītāji bija 96 miljardi USD. Ar aptuveni 164 600 darbiniekiem 179 birojos 61 valstī, uzņēmums sastāv no divām galvenajām biznesa vienībām: Digitālo mediju un komunikāciju vienības un Komponentu vienības. Atzīts par vienu no pasaules ātrāk augošajiem zīmoliem, Samsung Electronics ir vadošais digitālo televizoru, atmiņas karšu, mobilo tālruņu un TFT-LCD produktu ražotājs. Papildu informācija atrodama www.samsung.com.

Par Ericsson:
Ericsson multivides saturs ir pieejams mediju telpā:
www.ericsson.com/broadcast_room
Ericsson ir pasaules vadošais tehnoloģiju un pakalpojumu nodrošinātājs telefonsakaru operatoriem. Ericsson ir līderis 2G, 3G un 4G paaudzes mobilajās tehnoloģijās un nodrošina atbalstu sakaru tīkliem ar vairāk nekā 1 miljardu abonentu, kā arī ieņem vadošo pozīciju tehnoloģisko risinājumu pakalpojumu sniegšanas jomā. Kompānijas portfolio ietilpst mobilo un fiksēto sakaru tīklu infrastruktūru risinājumi, telefosakaru pakalpojumu risinājumi, programmatūra, platjoslas un multivides risinājumi operatoriem, uzņēmumiem un mediju industrijai. Sony Ericsson un ST-Ericsson kopuzņēmumi apgādā patērētājus ar funkcijām bagātām personālajām mobilajām ierīcēm.

Ericsson turpina attīstīt savu vīziju “kļūt par primāro dzinējspēku visos veidos komunicējošajā pasaulē”, izmantojot inovācijas, tehnoloģijas un ilgtspējīga biznesa risinājumus. Kompānija darbojas 175 valstīs, nodarbinot vairāk nekā 75 000 cilvēku un 2008.gadā veidojot ienākumus 209 miljardu Zviedrijas kronu apmērā (32,2 miljardi ASV dolāru). Nodibināta 1876.gadā ar centrālo biroju Stokholmā, Zviedrijā, Ericsson ir reģistrēta Stokholmas OMX NASDAQ un Ņujorkas NASDAQ vērtspapīru biržās.

www.ericsson.com 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses