Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

PR: Latvijas Biogāzes asociācija un Zemnieku saeima iebilst pret biogāzes kvotu sadalījumu

Biedrības „Latvijas Biogāzes asociācija” (LBA) un „Zemnieku saeima” (ZSA), balstoties uz abu organizāciju biedru pieprasījumu, aicina atcelt lēmumus par obligātā iepirkuma kvotu piešķiršanu no biogāzes saražotajai elektroenerģijai.


Biedrības ir nosūtījušas kopīgu atklātu vēstuli Ministru prezidentam V. Dombrovskim, Ekonomikas ministram A.Kamparam, Vides ministram R. Vējonim, Zemkopības ministram J. Dūklavam, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājam G.Blumbergam, Valsts kontrolierei I.Sudrabai, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšniekam N.Vilnītim un AS „Latvenergo” valdes priekšsēdētājam K.Miķelsonam, aicinot izskaidrot, kā notikusi lēmumu pieņemšana par kvotu sadali atjaunojamo energoresursu pielietošanas jomā.


Organizāciju biedri nav mierā ar necaurspīdīgo procesu, kādā tiesības pārdot no biogāzes saražoto elektroenerģiju gandrīz pilnīgi ir nonākušas ar vienu personu saistītu uzņēmumu rīcībā. Turklāt ir bažas, ka noteiktais augstais iepirkuma tarifs ir pretrunā ar valsts iedzīvotāju kopējām interesēm.


Biedrības arī aicina nekavējoši rīkot atjaunojamo energoresursu politikas veidošanā iesaistīto pārvaldes institūciju, kontroles institūciju un sabiedrisko partneru sarunas, lai pārliecinātos par valsts pārvaldes institūciju pieņemto lēmumu tiesiskumu un nodrošinātu lēmumu atklātību, kā arī vienotos par turpmāku ilgtspējīgu un plašai sabiedrībai pieņemamu, ekonomiku stimulējošu atjaunojamās enerģētikas politiku Latvijā.

Pielikumā biedrību „Latvijas Biogāzes asociācija” un „Zemnieku saeima” nosūtītā vēstule atbildīgajām amatpersonām un interneta vietnē http://www.em.gov.lv/em/2nd/em/2nd/?cat=22189 atrodamā informācija par pieņemtajiem lēmumiem - administratīviem aktiem biogāzes elektrostacijām.

Papildus informācija:
Latvijas Biogāzes asociācijas valdes priekšsēdētāja vietnieks Māris Treimanis
Mobilais tālrunis 29481208, e-pasts: [email protected]
Zemnieku saeimas direktore Rita Sīle
Tālrunis 29805456, e-pasts: [email protected]

Informāciju sagatavoja:
Zemnieku saeimas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Zuzāne
Mobilais tālrunis 29548444, e-pasts: [email protected]



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses