Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

PR: Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas pirmā sertifikāta pasniegšana "Aloja Starkelsen"

Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas (NPKS) pirmā sertifikāta svinīgā pasniegšana paredzēta 2009.gada 28.aprīlī plkst.14:00 uzņēmumā SIA “Aloja Starkelsen”.

Svinīgajā sertifikāta pasniegšanas ceremonijā piedalīsies Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra (LVAEI LTVC) vadītāja Ingūna Gulbe un SIA “Aloja Starkelsen” valdes priekšsēdētājs Andrejs Hansons.

Tautā mīlētā Zaļā karotīte ar 2008.gada 18.augustu ir kļuvusi par Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas produktu (NPKS) norādi “Kvalitatīvs produkts”, kas ir reģistrēta kā viena no Eiropas NPKS produktu norādēm. Līdzīgas pārtikas kvalitātes shēmas un shēmas norādes ir arī citām Eiropas valstīm. Tāpēc Latvijā iegūtais novērtējums un tiesības lietot šo norādi “Kvalitatīvs produkts” ir instruments kā Latvijas lauksaimniecības produktu ražotāji var vieglāk kļūt atpazīstami Eiropas tirgū, vienlaicīgi, piedāvājot Eiropā “saprotami” marķētu augstākas kvalitātes produktus un godam veicinot Latvijas nacionālo produktu konkurētspēju, Latvijas ražotāju atpazīstamību Eiropā.

“Preču zīme “Kvalitatīvs produkts” ir Mārketinga padomes (MP) “bērns – auklējums”, taču esam gandarīti, ka pateicoties ražotāju asociāciju uzcītībai, veidojot Nacionālās pārtikas shēmas produktu kvalitātes kritērijus un LVAEI LTVC darbinieku neatlaidībai nacionālās likumdošanas izstrādes procesos, preču zīme “Kvalitatīvs produkts” ir kļuvusi par Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas produktu norādi, pārtikas produktiem, kas atbilst LR izstrādātiem un apstiprinātiem NPKS kvalitātes kritērijiem,” uzsver Ingūna Gulbe.

Atšķirībā no līdzšinējās preču zīmes piešķiršanas kārtības, NPKS produktiem ir skaidri saprotami un izmērāmi kvalitātes rādītāji, kas ir augstāki kā tradicionāli ražotiem pārtikas produktiem, kā arī nosacījums, ka noteiktās paaugstinātās kvalitātes prasības jānodrošina ne tikai gala produktam, bet arī pamatizejvielām, ko izmanto attiecīgā produkta ražošanā.

SIA “Aloja Starkelsen” ir vienīgais kartupeļu cietes ražotājs Latvijā. Tas strādā tikai ar pārbaudītiem, uzticību ieguvušiem Latvijas kartupeļu audzētājiem. Kartupeļu cietes ražotājs izceļas ar labi pārdomātu ražošanas procesu un produktu kvalitātes kontroli. Uzņēmums aktīvi piedalās LR normatīvo aktu NPKS produktu kritēriju pilnveidošanā, kā arī laboratorija piedalās fizikāli-ķīmisko rādītāju starplaboratoriju salīdzinošā testēšanā ar citām līdzīgām laboratorijām Eiropā.

Pasākumā aicināti piedalīties mediju pārstāvji.
NPKS sertifikāts tiks pasniegts š.g. 28.aprīlī plkst.14:00, SIA “Aloja Starkelsen” Joglas 2, Ungurpils, Aloja, Limbažu raj. Pasākuma dalībniekiem tiks nodrošināts transports uz un no pasākuma vietas. Pieteikties braukšanai var pie LVAEI LTVC sabiedrisko attiecību speciālistes Andras Ūdres, e-pasts [email protected] vai mob.tālr.29441332.


Papildu informācijai:
Andra Ūdre
Sabiedrisko attiecību speciāliste
LVAEI LTVC
Biedrība „Mārketinga padome”
Mob.tālr.: 29441332
E-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses