Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

PR: Zemnieku saeimai kongresā pārvēlēta vadība

Piektdien, 13. janvārī, biedrība „Zemnieku saeima” kongresā uz vēl vienu termiņu pārvēlēja līdzšinējo priekšsēdētāju Juri Lazdiņu un ievēlēja jaunu valdi. „Zemnieku saeimas” vadībā turpmāk strādās Uldis Krievārs (Aizkraules rajons, lopkopība), Ilze Aizsilniece (Rīgas rajons, lopkopība), Maira Dzelzkalēja (Rīga, lauku attīstība), Toms Knope (Jelgavas rajons, lopkopība), Arnis Burmistris (Jelgavas rajons, augkopība), Ieva Alpa-Eizenberga (Limbažu un Valmieras rajoni, lopkopība), Valdis Možvillo (Limbažu rajons, augkopība) un Artūrs Akmens (Jēkabpils rajons, augkopība).

ZSA priekšsēdētājs Juris Lazdiņš ir augkopējs no Dobeles rajona.

Vairums „Zemnieku saeimas” valdes locekļu ir jaunās paaudzes lauksaimnieki. Vidējais valdes locekļu vecums ir 37 gadi. „Svaigs skatījums uz lauksaimniecības nozares attīstību šobrīd ir nepieciešams, meklējot risinājumus, kā lauksaimniecības nozarei strādāt jaunajos ekonomiskajos apstākļos,” tā Juris Lazdiņš.

„„Zemnieku saeima” turpmāk strādās, lai mazinātu birokrātiskos šķēršļus lauku uzņēmējiem, veicinot ražošanu un krīzes laikā taupot valsts aparāta izdevumus. Šobrīd notiek produktīva komunikācija starp lauksaimniekiem un ministriju, un tas ir labākais veids kā panākt rezultātu. Valdības deklarācijā lauksaimnieku spiediena rezultātā ir paredzēti 27 miljoni nozares atbalstam. Arī jaunās valdības vadītājs Valdis Dombrovskis uzrunā kongresam apliecinājis nolūkus turpmāk veicināt lauksaimniecisko ražošanu Latvijā. Tomēr galvenā atbildība par savas saimniecības likteni jaunajos ekonomiskajos apstākļos jāuzņemas katram lauksaimniekam pašam,” norāda Juris Lazdiņš.

„Zemnieku saeima” ir spēcīgākā tirgus orientēto lauksaimnieku organizācija, kas apvieno dažāda lieluma saimniecības no visām nozarēm un visiem Latvijas rajoniem, galvenokārt ģimenes saimniecības. Biedrība pārstāv ražojošo saimniecību intereses nozares lēmumu pieņemšanas procesos, kā arī izglīto un informē lauksaimniekus. Šis bija biedrības 10 gadu jubilejas kongress. Kongresa dienā organizācijā iestājies arī 800. biedrs.

Informāciju sagatavoja
Lāsma Zuzāne
„Zemnieku saeimas” sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 29548444, 67027044
www.zemniekusaeima.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses