Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PVD atļauj "Daugavpils gaļas kombinātam" atsākt ražot atsevišķus produktus

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pēc atkārtotas pārbaudes "Daugavpils gaļas kombinātā" atļāvis uzņēmumam atsākt ražot gaļas produktus, kurus apstrādā termiski virs +72 grādu temperatūras, pavēstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Viņa informēja, ka pārbaudes laikā PVD pārliecinājās, ka uzņēmums ir novērsis neatbilstības, kuru dēļ tika apturēta ražošana, kā arī dezinficējis ražošanas telpas un iekārtas. Produkti, kurus "Daugavpils gaļas kombinātam" atļauts ražot, galvenokārt ir vārītās un karsti kūpinātās desas.

Savukārt par to, vai atļaut "Daugavpils gaļas kombinātam" turpināt ražot gaļas produktus, kurus termiski neapstrādā, PVD lems, kad tiks saņemti trešdien noņemto virsmu nomazgājumu paraugu laboratorisko izmeklējumu rezultāti.

Izmeklējumi nepieciešami, lai pārbaudītu iespējamo listēriju jeb "Listeria monocytogenes" klātbūtni, kas izraisa listeriozi - netipisku pārtikas infekciju, kuras klīniskās izpausmes parasti nav saistītas ar kuņģa-zarnu traktu, bet citu sistēmu bojājumiem (meningīts, spontāns aborts u.c.).

Jau vēstīts, ka PVD trešdien "Daugavpils gaļas kombinātā" veica atkārtotu pārbaudi, lai pārliecinātos, vai uzņēmums ir novērsis pagājušās nedēļas beigās plānveida pārbaudē konstatētās neatbilstības, kā arī pieņemtu tālākus lēmumus attiecībā uz uzņēmuma darbību. Cūku aknas un liellopu taukus, kuros konstatētas listērijas, uzņēmums nosūtīs iznīcināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses