Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Sadeg par Eiropas naudu veidota tējas istaba; uzņēmēja lūdz palīdzību

Uzņēmēja Zeltīte Kaviere ir viena no pazīstamākajām ārstniecības augu audzētājām Latvijā, taču viņas ģimeni piemeklējusi nelaime, atsaucoties uz laikrakstu Latvijas Avīze, ziņo Db.lv.

Kopā ar vīru Jāni viņa jau 25 gadus saimnieko Kocēnu novada Vaidavas pagasta Silkalnos, teju simtgadīgā mājā, ko ģimene iegādājās pirms daudziem gadiem un kur izauguši arī viņu trīs bērni. 


Zeltīte specializējusies ārstniecības augu audzēšanā, vākšanā, kaltēšanā un pārstrādē, turklāt savā dzīvē pārbaudītās zināšanas popularizē, iepazīstinot ar tām gan tūristus, kas apmeklē šo saimniecību, gan citus interesentus.

21. martā ģimeni piemeklējusi nelaime – ugunsgrēks nopostīja māju un Kavieri palika bez jumta virs galvas.

Ugunsnelaimē sadegusi arī tējas istaba, kas tika izveidota par Eiropas naudu. Telpā atradās ārstniecības augu kalte un glabātava. Tējas istaba bijis populārs tūristu apskates objekts.

Pašlaik Kavieri turpinot jaukt nost to, kas palicis pēc ugunsgrēka. Nostiprinot pamatus, jo šajā pašā vietā iecerēts būvēt jauno māju. «Būvēt ēku citā vietā – tik bagāta es neesmu. Māņticīga arī ne,» uzsvērusi uzņēmēja. Pagasta ēkā bijusi novietota ziedojumu kastīte, kurā vienas nedēļas laikā iedzīvotāji savākuši 40 latus.

Tomēr, lai līdz rudenim tiktu pie jaunas mājas, nepieciešami aptuveni 10 tūkstoši latu. Z. Kavieres draudzene un apgāda Likteņstāsti īpašniece Anita Mellupe ieteikusi iekārtot lielu kladi, kur pierakstīt visus ziedotājus.

Z. Kaviere Latvijas Avīzei sacījusi: «Ja katrs, kurš to var atļauties, man aizdotu piecus, desmit vai simt latus, mājas sienas un jumtu līdz rudenim izdotos dabūt gatavu. Apsolu – atdošu, protams, ne uzreiz, bet pamazām, apmēram desmit gadu laikā.»

Uzņēmēja stāstījusi, ka tieši līdzcilvēku atbalsts devis spēku nepadoties, bet turpināt visus iesāktos darbus – audzēt ārstniecības augus, jo «līgumi jau saslēgti», turēt lopiņus savā saimniecībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses