Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Stirāns: Ekonomikai degviela būs vajadzīga arī tad, ja tā maksās 2 latus litrā

Lai gan cenas degvielai būtiski auga arī pērn, degvielas patēriņš salīdzinājumā ar 2010.gadu nemainījās. "Ekonomikai degviela būs vajadzīga arī tad, ja tā maksās divus latus litrā," Dienas biznesam sacīja Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Stirāns.

"Protams, ja cena kļūs vairākkārt lielāka, transports apstāsies, un nevis tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē kopumā," teica M.Stirāns.

Jautāts par iemesliem, kādēļ Latvijā degvielas cena otrdien sasniedza psiholoģisko viena lata robežu, M.Stirāns skaidroja, ka trīs dienu laikā naftas cena pasaulē kāpusi par trīs ASV dolāriem par barelu, proti, no 113 uz 116 dolāriem. "Kuveitas enerģētikas ministrs jau ir paudis prognozi, ka tuvāko nedēļu laikā naftas cena augs līdz 160 dolāriem par barelu. Vairumtirdzniecības cena veido apmēram pusi no tām izmaksām, ar kurām patērētājam jārēķinās mazumtirdzniecībā," teica M.Stirāns.

Viņš arī norādīja, ka vietējie degvielas tirgotāji uz šo cenu svārtību rēķina nenopelna neko. "Patiesībā beznīza cenai jau tagad vajadzētu būt nedaudz augstākai, nekā tā ir. Degvielas tirdzniecība Latvijā šobrīd faktiski ir nulles bizness."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses